Jyllands-Posten

Halloween-fortsaette­lse med potentiale

Det er Halloween – og dermed tid til flere Myers-mord.

- HALLOWEEN KILLS FREDERIK ASSCHENFEL­DT VANDRUP

Det er Halloween og dermed tid til et visit i en af højtidens mest plagede byer, Haddonfiel­d, og dens befolkning, som på forskellig vis lever med en nedarvet frygt for Michael Myers, den maskeklaed­te massemorde­r.

Vi fortsaette­r handlingen i minutterne efter slutscenen fra den tre år gamle ”Halloween” (ikke at forveksle med originalen), og instruktør­en er atter den interessan­te David Gordon Green, som har gang i en trilogi med én samlet fortaellin­g.

Første film i trilogien sluttede med, at Laurie, hendes datter og barnebarn fik spaerret Myers nede i kaelderen på et braendende hus, men da de ser brandbiler­ne køre mod huset fra den ambulance, der fragter Laurie til hospitalet, så aner de godt, hvad der er ved at ske. Myers er ikke laengere bare en person; han er som Candyman en manifestat­ion af vores frygt for ondskaben.

Frygten for ondskab

I ”Halloween Kills” får vi bedre end nogensinde før skildret, hvordan frygten for ondskaben lever i mennesker, uden at man har oplevet den på egen krop.

Vi følger skaebner fra den oprindelig­e film med den nu voksne Tommy Doyle (drengen, som Laurie babysitted­e på den skaebnesva­ngre nat i den oprindelig­e film fra 1978) i spidsen for et omfattende vaebnet opgør fra byens befolkning mod Myers. De gør oprør mod frygten – og skildringe­n af massernes styrke og svagheder er fint iscenesat – mens mormor Laurie ligger på hospitalet i behandling for det knivstik hun fik, da Myers blev fanget i kaelderen.

GYSER/DRAMA

England, USA, 2021 Instruktør: David Gordon Green Laengde: 1 time og 46 minutter

Anerkendel­se

Greens projekt fortjener anerkendel­se, selv om vi stadig mangler konklusion­en i naeste års ”Halloween

Ends”.

Der er en grumhed og sadisme i de mange mord, så svage sjaele skal betragte sig som advaret, mens Myers ruster op, og det sidste gran af menneskeli­ghed, der måtte vaere gemt bag masken, endeligt elimineres, i takt med at trilogien gør ham til en skamstøtte af et symbol snarere end en misforståe­t og haevngerri­g dreng.

 ?? ?? Michael Myers overlever alt. Det er et faktum, som filmen omfavner i stedet for at undskylde for. Foto: Universal Studios
Michael Myers overlever alt. Det er et faktum, som filmen omfavner i stedet for at undskylde for. Foto: Universal Studios

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark