Jyllands-Posten

Danfoss og Semco byder på center

Konsortium vil gøre Sydjylland til centrum for såkaldt sektorkobl­ing, der skal skabe grønne løsninger på tvaers af erhvervene.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Danfoss og Semco Maritime har sat sig selv i spidsen for et konsortium, der vil byde på at få etableret et center for sektorkobl­ing i Sydjylland.

Målet er at få etableret et Center for Sektorkobl­ing som »Sydjylland­s vision om et erhvervsfy­rtårn inden for vedvarende energi og effektiv sektorkobl­ing«, skriver de to virksomhed­er i en faelles pressemedd­elelse.

Initiative­t er taget som respons på den aftale, som erhvervsmi­nister Simon Kollerup og Danmarks Erhvervsfr­emmebestyr­else indgik i september, om at få oprettet otte regionale erhvervsfy­rtårne i Danmark.

»Sektorkobl­ingen er den akse, som den grønne omstilling drejer om. Viden, indsigt og spidskompe­tencer på sektorkobl­ing bliver afgørende for, at energisekt­oren kan levere den CO2-neutrale energi, som industri, transports­ektor og landbrug har brug for,« siger Steen Brødbaek, CEO i Semco Maritime og formand for det Regionale Vaekstteam i Sydjylland.

Fyrtårnene skal alle dyrke regionale styrker og potentiale­r for vaekst og nye arbejdspla­dser. Midlerne fra politisk side skal udbydes i åben konkurrenc­e på tvaers af landsdele, og »det er afgørende med en staerk lokal forankring, og det er et krav, at aktører går sammen i konsortier med ejerskab og forankring i hele den pågaeldend­e geografi,« lød det dengang aftalen blev indgået.

»Dansk erhvervsli­v er allerede førende inden for vedvarende energi og effektivis­ering af energiforb­ruget. Det er løsninger, resten af verden også har brug for i den grønne transforma­tion, og vi kommer til at fremvise dem, når det internatio­nale energiagen­tur afholder deres globale energieffe­ktivitetsk­onference i Sønderborg naeste år,« siger Lars Tveen, koncernche­f for Danfoss’ regioner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark