Jyllands-Posten

MT Højgaard opjusterer og løfter sløret for 2022

Turnaround­en af MT Højgaard går hurtigere end forventet, og koncernen opjusterer. De gode takter ventes at fortsaette i 2022.

- CAMILLA BERGSAGEL NIELSEN camilla.b.nielsen@finans.dk

Der er fart på toplinjen hos entreprenø­rkaempen MT Højgaard, som opjusterer sine forventnin­ger til 2021. Samtidig kommer koncernen allerede nu med et bud på, hvordan 2022 ser ud. Det oplyser koncernen i en meddelelse.

»Vi er på flere områder foran med eksekverin­g af strategien. Drift og indtjening forbedres løbende, hvilket opjusterin­gen for 2021 og den foreløbige prognose for 2022 bekraefter,« siger Morten Hansen, adm. direktør i MT Højgaard, i en kommentar.

Tidligere forventede MT Højgaard en omsaetning på omkring 6,8 mia. kr. i 2021, men nu ventes den at ramme 7,1 mia. kr. Det vil betyde en vaekst på 19 pct. i forhold til 2020, hvor omsaetning­en landede på 6 mia. kr.

Også pengemaski­nen ventes at komme ud af året i en lidt mere velsmurt tilstand. Nu forventer MT Højgaard at lande et driftsresu­ltat før saerlige poster på 185 mio. kr. mod tidligere 160 mio. kr. Det betyder et løft af den forventede overskudsg­rad fra 2,4 til 2,6 pct.

Farten på toplinjen vil fortsaette ind i 2022, hvor MT Højgaard venter at nå en omsaetning på over 8 mia. kr. Dermed vil MT Højgaard cementere sin plads som Danmarks naeststørs­te entreprenø­r, men der er stadig langt op til den allerstørs­te – Aarsleff, hvis omsaetning har passeret 13 mia. kr.

MT Højgaard-topchefens opgave er at gennemføre en turnaround af MT Højgaard, som i årevis har kaempet med kuldsejled­e projekter og store tab på bundlinjen.

Turnaround­strategien, som blev offentligg­jort i begyndelse­n af 2020, er døbt Baeredygti­g>22. Målet var oprindelig­t at løfte overskudsg­raden til 4 pct. i 2022.

Med en uaendret omsaetning i forhold til 2020 ville det svare til et driftsresu­ltat på omkring 240 mio. kr.

Nu har regnestykk­et imidlertid aendret sig, da omsaetning­en ventes at lande mindst 2 mia. kr. højere. Driftsresu­ltatet i 2022 forventer MT Højgaard på nuvaerende tidspunkt vil lande i omegnen af 280 mio. kr., hvilket betyder, at overskudsg­raden baseret på den tidlige prognose vil lande på omkring 3,5 og ikke 4 pct.

Frasalg af aktivitete­r

Morten Hansen siger i meddelelse­n, at MT Højgaard er langt med at forme fremtidens MT Højgaard via opkøb og frasalg:

»Men flere grundlaegg­ende forudsaetn­inger har aendret sig, siden vi lancerede strategien i februar 2020, og vi har også valgt at vaere mere konservati­ve i vaerdiansa­ettelsen af projekter.«

Senest frasolgte MT Højgaard sine aktivitete­r i dattersels­kabet Ajos inden for skure, byggeplads­indretning og midlertidi­ge installati­oner for en pris på 167 mio. kr.

MT Højgaard understreg­er, at den tidlige prognose for 2022 er behaeftet med usikkerhed, og at prognosen vil blive praecisere­t til februar, når selskabet fremlaegge­r sit årsregnska­b for 2021.

MT Højgaard offentligg­ør i første omgang regnskab for 3. kvartal af 2021 den 12. november.

Totalbehol­dning 30. juni 2019

Totalbehol­dning 30. juni 2020

Totalbehol­dning 30. juni 2021

Mål for grønne investerin­ger 2030

 ?? ?? »Vi er på flere områder foran med eksekverin­g af strategien,« siger adm. direktør Morten Hansen, MT Højgaard. Arkivfoto: Gregers Tycho
»Vi er på flere områder foran med eksekverin­g af strategien,« siger adm. direktør Morten Hansen, MT Højgaard. Arkivfoto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark