Jyllands-Posten

DANKORT-APP

-

»Den teknologi, der er anvendt, kan delvis flyttes over i Apple Pay-løsningen, så pengene er ikke spildt. Det var helt sikkert den rigtige beslutning, vi traf dengang,« siger Henrik Lundgaard Sedenmark.

Han forklarer meldingen med, at da beslutning­en i 2015 blev taget om at satse et trecifret millionbel­øb på en dankort-app, var Apple Pay ikke på det danske marked, og ingen vidste, hvornår den amerikansk­e betalingsl­øsning ville dukke op.

»Men havde vi dengang stået i en situation, hvor vi kunne se, hvornår Apple Pay ville komme til Danmark, og at det ville blive muligt at bruge dankort i betalingsl­øsningen, ville vi nok ikke vaere gået i gang med mobilløsni­ngen til dankortet,« siger Henrik Lundgaard Sedenmark og fortsaette­r:

»Nu er vores forhåbning, at alle banker ruller dankort ud i Apple Pay, så løsningen bliver tilgaengel­ig for alle.«

Men for forbrugern­e er det jo ligegyldig­t, om der ligger et Visa, Mastercard eller

Detailhand­len indgik i 2015 en aftale med Nets om udvikling af en dankort-app, så det blev muligt at betale med dankort via mobilen.

Regningen for den nye app lød på 100 mio. kr.

Dankort-appen blev lanceret i 2017, men løsningen har aldrig vundet indpas.

I stedet har udenlandsk­e betalingsl­øsning som Apple Pay og Google Pay sat sig tungt på markedet for mobilbetal­inger.

Dansk Erhverv har i flere år efterlyst, at bankerne vil åbne for, at dankort kan blive en del af Apple Pay.

Nu har Danske Bank som den første åbnet for betaling med dankort i Apple Pay. dankort i Apple Pay?

»Vi har en tro på, at bankerne forstår, hvorfor det er vigtigt for detailhand­len – og dermed i sidste ende forbrugern­e – at have adgang til et billigt betalingsm­iddel,« siger Henrik Lundgaard Sedenmark.

Danske Bank har ikke sat dato på, hvornår dankortet får sin debut i Apple Pay.

 ?? ?? Apple Pay er i fremmarch på det danske betalingsm­arked. Det har hidtil ramt dankortet, der har vaeret afskåret fra Apple Pay. Men det aendrer Danske Bank nu på. Foto: Eric Risberg/AP
Apple Pay er i fremmarch på det danske betalingsm­arked. Det har hidtil ramt dankortet, der har vaeret afskåret fra Apple Pay. Men det aendrer Danske Bank nu på. Foto: Eric Risberg/AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark