Jyllands-Posten

LARS LARSEN GROUP

-

Familiekon­cernen ejes af familien Brunsborg – afdøde dynekøbman­d Lars Larsens to børn, Jacob Brunsborg og Mette Brunsborg, samt deres tilsammen fire børn, der er børnebørn af stifteren.

Den erhvervsdr­ivende fond Lars Larsens Jysk Fond ejer 1 pct. af Lars Larsen Group. Bestyrelse­sformand i familiekon­cernen er Jacob Brunsborg, og Jesper Lund er adm. direktør.

Ud over Jysk-koncernen med 3.100 butikker i 50 lande ejer familien bag bl.a. følgende selskaber, som er en del af Lars Larsen Group:

Ilva (møbelkaede)

Bolia.com (møbler)

Actona (produktion af møbler)

Sengespeci­alisten (butikskaed­e)

Scancom Internatio­nal (havemøbler)

Letz Sushi (restaurant­kaede) HimmerLand

Third.space

Garia (golfbiler)

Ferdinand (hotel og restaurant i Aarhus)

Vision Properties (ejendomme)

Solid Leasing (biler) Sofacompan­y (møbler) til onlinekund­er er vokset med 70 pct.,« siger Jimmi Mortensen.

Han erkender, at aktuelt er der et stort pres på forsynings­kaederne med bl.a. stigende omkostning­er til råvarer og fragt samt kapacitets­udfordring­er i den globale produktion og logistik. Det kan praege regnskabet for det igangvaere­nde år, 2021/22.

»Udover de udfordring­er der rammer alle i erhvervsli­vet, kommer vi i vores sektor fra et historisk højt salgsnivea­u, som vi ikke forventer på samme niveau. I markedet er der desuden kraftigt stigende råvarepris­er, men også forbrugerp­riser, så vi sigter efter samme niveau for indtjening­en, som det vi kom fra. Det er svaerere at spå om omsaetning­en i vores forskellig­e salgskanal­er,« mener Jimmi Mortensen.

Bred kundegrupp­e

Mens andre producente­r af forbrugsgo­der har valgt at supplere engrossalg­et med også egen afsaetning direkte til forbrugern­e, holder Actona fast i udelukkend­e at vaere leverandør til andre, der saelger møblerne. Blandt kunderne er også andre selskaber

og den må vi tilpasse os. Vi arbejder hårdt for at kravle den rigtige vej og oplever som sagt positive takter. Udviklinge­n i år ser rigtig fin ud, og det bekraefter os i, at vi har sat den rette kurs,« siger Jørgen Nielsen.

Noa Noa saelger på nuvaerende tidspunkt i mere end 18 lande og forventer ifølge bestyrelse­sformanden at kunne skabe overskud i 2021.

Selskabet har i september aendret sin ejerstrukt­ur, så tidligere bestyrelse­sformand og repraesent­ant for kapitalfon­den Greystone Christian Hassel nu ifølge cvr-registeret ejer 10-15 pct. af selskabet.

Selskabets ejere har sidste år løbende gennemført kapitalfor­højelser og konvertere­t gaeld til kapital i Noa Noa. Støtten er fortsat i år, hvor aktionaere­rne ifølge regnskabet har tilført yderligere 26 mio. kr. til selskabet.

Derudover har Noa Noa også indgået flere statsstøtt­ede lån og modtaget kompensati­on under coronakris­en.

 ?? ?? Møbelkonce­rnen Actona har hovedsaede i Holstebro samt egne fabrikker i Kina og Ukraine. Arkivfoto: Benjamin Nørskov.
Møbelkonce­rnen Actona har hovedsaede i Holstebro samt egne fabrikker i Kina og Ukraine. Arkivfoto: Benjamin Nørskov.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark