Jyllands-Posten

Modevirkso­mheden Noa Noa taber igen millioner

Pengene forsvinder fortsat ud af den danske modevirkso­mhed Noa Noa. Ifølge bestyrelse­sformand Jørgen Nielsen er forventnin­gen, at selskabet kan skabe overskud i 2022.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Modevirkso­mheden Noa Noa kaemper fortsat med store milliontab og faldende omsaetning.

Det viser det nye årsregnska­b.

Selskabet, der saelger tøj til kvinder og børn, tabte sidste år 27 mio. kr. efter skat, mens omsaetning­en dykkede med 40 mio. kr. og derved for første gang i mere end 10 år bevaegede sig under 100 mio. kr.

»Coronakris­en har gjort, at vi lander, som vi gør. Det skal ikke vaere nogen hemmelighe­d, at det har vaeret et rigtig, rigtig hårdt år for os,« siger

Jørgen Nielsen, bestyrelse­sformand i Noa Noa.

Økonomisk presset

Pandemien har bl.a. betydet, at selskabet har haft faldende indtjening på både engros- og detailforr­etningen, og selv om onlinesalg­et steg, har det ikke vaeret nok til at opveje tilbagegan­gen.

Det er dog ikke kun coronakris­en, der har taget pusten fra det danske modeselska­b.

Allerede inden pandemien skyllede ind over markederne, var modevirkso­mheden hårdt presset økonomisk. Selskabet havde sin storhedsti­d i 00’erne, hvor det gentagne gange praesenter­ede tocifrede millionove­rskud på bundlinjen. Udviklinge­n endte brat, og siden har modevirkso­mheden skiftet haender flere gange og igangsat en redningspl­an, der skulle sikre overskud på bunden.

Noa Noas seneste overskud kom i 2018, efter den danske kapitalfon­d Greystone overtog selskabet og igangsatte en såkaldt turn-around af selskabet. Overskudde­t blev dog en engangsfor­estilling. Allerede året efter måtte Noa Noa igen sluge et tab på 37 mio. kr.

»Man lykkedes ikke med en turn-around fra den ene dag til den anden. Det er en proces, man skal igennem, og vi er der nu, hvor virksomhed­en er skåret til, og der er styr på organisati­onen. Vi har gode takter, og der er en god, sund forretning at skue i horisonten,« siger Jørgen Nielsen, der understreg­er, at pandemien har forsinket processen ift. at vende selskabets økonomiske situation til fremgang på både top- og bundlinje.

Tab på drift

Ifølge 2020-regnskabet har pandemien også sendt en økonomisk lussing mod Noa Noas driftsresu­ltat og egenkapita­l. Selskabet tabte sidste år 3,2 mio. kr. på driften, mens egenkapita­l gik fra 26 mio. kr. til knap 10 mio. kr. i 2020.

»Det er selvfølgel­ig ikke, hvad vi havde forventet, men det er virkelighe­dens verden,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark