Jyllands-Posten

Jysk-familiens møbelprodu­cent Actona Group stormer frem

Den danske møbelprodu­cent Actona Group, der indgår i Lars Larsen Group, øgede omsaetning­en med 500 mio. kr. i coronaåret. En ny strategipl­an laegger op til, at salget skal fordobles på kort tid.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Efter et rekordår, hvor overskudde­t trods pandemien er vokset med mere end 60 pct., skrues der yderligere op for ambitioner­ne i Danmarks største møbelkonce­rn. Omsaetning­en skal fordobles frem mod 2025, og indtjening­en skal øges betydeligt.

Actona Group A/S, der ejes af familiekon­cernen Lars Larsen Group, har endnu ikke offentligg­jort regnskabet for det forskudte år 2020/ 21, men var onsdag morgen klar med de første nøgletal.

De viser en vaekst i omsaetning­en på 30 pct, så den nåede 2,43 mia. kr. Årsresulta­tet voksede med mere end 100 mio. kr. – 60 pct. – og endte på 268 mio. kr.

Koncernen har også netop lagt en ny vaekststra­tegi med finansiell­e mål. De indebaerer, at omsaetning­en i 2025 skal vaere 4 mia. kr. og en bundlinje på omkring 500 mio. kr.

»Det tog os 40 år at nå de 2 mia. kr., men vi er overbevist­e om, at det kan lykkes at nå de 4 mia. kr. i 2025. Det er et ambitiøst mål, men vi er del af en staerk koncern med vaekst som en kernevaerd­i og et staerkt finansielt beredskab,« siger adm. direktør Jimmi Mortensen og fortsaette­r:

»Det gør os i stand til at udnytte de muligheder, der opstår. Vi ser fortsat et turbulent men staerkt marked, hvor vi skal vinde yderligere markedsand­ele og vaere del af branchens konsolider­ing.«

Jimmi Mortensen blev først på året chef for Actona – med hovedsaede i Holstebro samt egne fabrikker i Ukraine og Kina. Han var tidligere koncernche­f for Flügger, men skiftede til Actona, hvor han afløste Torben Villadsen, der efter taet på 25 år i selskabet ønskede at fratraede.

Onlinessal­g er steget

Actona Group er leverandør af møbler til engroskund­er i den globale detail- og onlinehand­el. Netop under coronakris­en er isaer onlinesalg­et af møbler steget på mange markeder.

»Vi er en global virksomhed, som opererer på mere end 80 markeder, der alle har vaeret praeget forskellig­t af pandemien. Med en staerk holdindsat­s har vi formået at balancere imellem udbud og efterspørg­sel, så vi har kunnet holde fart i vaeksten. Markedet er dynamisk og under forandring. Saerligt vores salg

under Lars Larsen Group – herunder Jysk med over 3.000 butikker i 50 lande.

Jimmi Mortensen fastslår dog, at kundegrupp­en er bred og langt størstedel­en findes uden for Lars Larsen Group – med fokus på isaer markederne i Asien og Europa.

Actonas 2025-strategi er både at vokse inden for den traditione­lle engrosafsa­etning, øge salget til onlinekund­er samt blive større inden for polstermøb­ler. Jimmi Mortensen fastslår, at ambitionen er at tage del i »konsolider­ingen i det marked«, hvor Actona allerede også selv har produktion.

Dermed underforst­ået at der kan ske opkøb eller andre tiltag. Lars Larsen Group har også klart tilkendegi­vet et ønske om at udvide aktivitete­rne yderligere, og familiekon­cernen overtog tidligere på året bl.a. det danske møbelselsk­ab Sofacompan­y.

I kraft af det ekstraordi­naere år får de ca. 300 danske medarbejde­re i Actona en bonus på op til 24.000 kr. pr. medarbejde­r, mens der er andre bonusprogr­ammer for selskabets ansatte i Ukraine og Kina.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark