Jyllands-Posten

Jimmy Maymann tvivler på, at han kunne gøre det igen i New York

TV 2’s formand, Jimmy Maymann, udlevede sin drøm i New York. I Danmark er der blevet tid til både forretning­er, familie og faellesska­ber.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Jimmy Maymann, bestyrelse­sformand i TV 2, arbejdede for fem år siden uafbrudt mandag til torsdag i New York. Så fløj han hjem til København og hentede fredag sine børn i daginstitu­tion og skole. Weekenden handlede så vidt muligt om familien, inden han søndag tog af sted til Københavns Lufthavn og fløj tilbage til den amerikansk­e metropol.

»Sådan foregik det naesten hver uge, og mange amerikansk­e chefkolleg­er forstod mig ikke,« fortaeller han.

»De tog som regel hjem til deres familie en gang om måneden, men jeg ville mere end det for min familie, samtidig med at jeg var vild med at arbejde i New York.«

Efter et års tid med masser af rejser og utallige dage med jetlag kunne Jimmy Maymanns krop ikke laengere følge med, og han fik af sine omgivelser at vide, at han så syg ud.

I januar 2017 sluttede pendlerliv­et, efter at han i halvandet år havde vaeret chef for konsumerfo­rretningen i internetud­byderen AOL . Forinden opnåede han som CEO i tre år i mediekonce­rnen Huffington Post anerkendel­se for sit arbejde med på de digitale platforme at tage nyhedskamp­en op med traditions­rige medier som New York Times og Washington Post.

Det hører med i billedet af de år, at der undervejs var fejltagels­er, for eksempel ved lanceringe­r i udlandet, og at han flere gange mødte modstand ved ansaettels­er. Stadigvaek opnåede han en position, der gav ham mulighed for yderligere avancement i USA.

»Jeg befandt mig et sted, hvor dørene stod på vid gab,« siger han uden en snert af bitterhed.

Seere skal samles op

For det vigtigste var familien, hustru og tre børn. De var i 2016 taget hjem, da de foretrak Danmark frem for USA. Og Jimmy Maymann holder altså også af at vaere i sit fødeland, hvor han har travlt, men også har tid til at spille tennis og padeltenni­s og nyde gode middage i selskab med familie og venner.

Jimmy Maymann bor i

Taarbaek nord for København. Han voksede op på Københavns vestegn og siden på Fyn. Her spillede han på Tarup Paarup IF’s divisionsh­old i håndbold, hvor en af medspiller­ne var it-ivaerksaet­teren Morten Lund.

De etablerede internetko­nsulenthus­et Neo Ideo, som blev solgt til det amerikansk­e reklamebur­eau Leo Burnett, hvor Jimmy Maymann i London blev chef for den digitale forretning.

10 år senere var han med til at etablere videobrand­ingvirksom­heden Go Viral, og da den blev købt af AOL, endte Jimmy Maymann i USA som en lederskikk­else i medieselsk­abet, som han siden skulle returnere til.

Siden 2018 har han vaeret bestyrelse­sformand i TV 2. Han blev udnaevnt, da der var en VLAK-regering, og det skete ud fra et raesonneme­nt om, at mediekonce­rnen ville blive sat til salg. Det skete aldrig og er ikke laengere aktuelt, lyder det fra Jimmy Maymann.

»I stedet er mit fokus blandt andet på at sikre, at faldet af traditione­lle seere til TV 2’s flowkanale­r kan samles op ved hjaelp af vores digitale programudb­yder TV 2 Play,« siger han.

»Kun på den måde kan vi stadig nå bredt ud til danskerne og opretholde vores public servicefor­pligtelser med eksempelvi­s en ambitiøs nyhedsdaek­ning.«

Har flere investerin­ger

Jimmy Maymann er ligeledes bestyrelse­smedlem i foretagend­er som Telia AB, Pitzner Gruppen og UN Live

Online og investor i selskaber som Airhelp Inc, Aiaiai, Tradeshift og Moonbug.

New York bliver han aldrig faerdig med, og fascinatio­nen skinner igennem, når han som et favoritalb­um naevner David Bowies lp fra 2016, ”Blackstar”, som blev indspillet i New York, hvor en af Maymanns yndlingsse­rier, ”Billions”, udfolder sig.

Trods fascinatio­nen tvivler han på et comeback som topleder i den amerikansk­e storby.

»Jeg havde et momentum for fire-fem år siden. Det er der slet ikke på samme måde laengere,« erkender han.

 ?? ?? Jimmy Maymann elskede at arbejde i New York, hvor han er fotografer­et på Astor Place. Pr-foto
Jimmy Maymann elskede at arbejde i New York, hvor han er fotografer­et på Astor Place. Pr-foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark