Jyllands-Posten

Badminton VM-debutant: »Jeg drømmer om, at det er mig, der står på banen og spiller«

Badminton hold-VM for kvinder, Uber Cup, afholdes i denne uge i Ceres Arena i Aarhus. 20-årige debutant Amalie Schulz TerpNielse­n bruger ugen på at suge erfaring og nye teknikker til sig.

- AMANDA NYGAARD FRISK amanda.nygaard.frisk@jp.dk

Inden VM i badminton havde Amalie Schulz Terp-Nielsen som de fleste andre ingen idé om, hvad det vil sige at prime.

Men da holdets styrketrae­ner inviterede hende til at se holdkammer­aterne Maiken Fruergaard og Line Kjaersfeld­t prime, laerte hun, at det er en teknik, hvor de laver fysisk forberedel­se seks timer inden en aftenkamp for at gøre deres krop klar til at praestere sent på dagen.

»Man laver nogle eksplosive øvelser, der ikke skal vaere for hårde, så kroppen er i gang og ikke er helt død, når man skal til at varme op inden kamp. Ens krop kan godt blive traet, hvis man går hele dagen og bare venter på, at man skal spille om aftenen.«

Badminton hold-VM bliver i denne uge afholdt i Ceres Arena i Aarhus, hvor blandt andre Viktor Axelsen, Anders Antonsen og Mia Blichfeldt deltager. Amalie Schulz TerpNielse­n har ligesom disse store navne vundet Badminton Danmarks talentpris Årets

Komet. Hun vandt den august 2021.

Laering fra sidelinjen

i

»VM har vaeret en virkelig stor oplevelse indtil videre. Man vil selvfølgel­ig altid gerne i kamp, men jeg vidste godt, da jeg blev udtaget, at chancen nok var rimelig lille. De skal jo altid gå efter at saette det bedste hold, og jeg har fuld respekt for det hold, der er blevet sat. Jeg er med for at laere og se, hvordan de rutinerede gør op til en kamp og få nogle gode råd,« siger Amalie Schulz Terp-Nielsen.

Selv om mange ting er nye for debutanten, var holdet ikke. Hun har nemlig traenet med dem naesten hver dag, siden hun flyttede sin traening til det nationale elite traeningsc­enter i Brøndby for omkring to måneder siden.

Amalie Schulz Terp-Nielsen startede sin badmintonk­arriere i Kolding Badminton Klub som syvårig, og som 16årig flyttede hun til Højbjerg Badminton Klub, som hun stadig spiller hold- og ligakampe for.

2020 var et skelsaette­nde år for hende. Hun vandt blandt andet Skovshoved Grand Prix og U-19 DM i damesingle. Derudover kom hun til finalen i Højberg Grand Prix og blev semifinali­st til Denmark Open i damedouble med makkeren Christine Busch.

VM handler om faellesska­b

Om dagen hepper VM-kvindehold­et så begejstret på hinanden under diverse badmintonk­ampe, at det er svaert at tro på, at virkelighe­den er en helt anden, efter de forlader banen. For i ly hotelvaere­lsernes fire vaegge er de unge kvinder nemlig konkurrent­er, når braetspill­ene bliver hevet frem.

»Det sjoveste er faellesska­bet – at man er sammen. Vi har lavet slagsange om hinanden. Vi bruger også tid med herreholde­t. Vi spiller braetspil eller spiser sammen. Til holdevents som dette er det vigtigt, at holdet har det godt socialt – så bliver det også nemmere at bakke hinanden op. Holdet har taget super godt imod mig og de er vildt søde,« fortaeller Amalie Schulz Terp-Nielsen.

På trods af at badmintons­pilleren ikke kommer til at spille kampe i denne turnering, har hun ikke givet op:

»Jeg drømmer om, at det er mig, der står på banen og spiller. Det motiverer mig til at blive bedre, så man igen kan blive udtaget til den slags events«.

Ens krop kan godt blive traet, hvis man går hele dagen og bare venter på, at man skal spille om aftenen. AMALIE SCHULZ TERP-NIELSEN

 ?? ?? Amalie Schulz Terp-Nielsen startede sin badmintonk­arriere i Kolding Badminton Klub som syvårig, og som 16-årig flyttede hun til Højbjerg Badminton Klub, som hun stadig spiller hold- og ligakampe for. Foto: Badmintonp­hoto
Amalie Schulz Terp-Nielsen startede sin badmintonk­arriere i Kolding Badminton Klub som syvårig, og som 16-årig flyttede hun til Højbjerg Badminton Klub, som hun stadig spiller hold- og ligakampe for. Foto: Badmintonp­hoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark