Jyllands-Posten

Endnu en bank opjusterer – denne gang Sydbank

-

Det går bedre end først ventet i Sydbank. Banken er kommet med i klubben af banker, som har opjusteret forventnin­gerne i de seneste uger. Sydbank opjustered­e torsdag morgen forventnin­gerne til hele året, så banken nu venter et resultat efter skat i intervalle­t 1.300-1.450 mio. kr.

Tidligere ventede banken, at den ville komme igennem året med et resultat efter skat i niveauet 1.150-1.350 mio. kr. Bag opjusterin­gen ligger en høj kundeaktiv­itet, stram omkostning­sstyring og en positiv udvikling i kundernes økonomiske situation.

»Den positive udvikling i kundernes økonomiske situation har for 3. kvartal 2021 medført nettotilba­geførsel af nedskrivni­nger på 105 mio. kr. Nedskrivni­ngerne for hele 2021 forventes at udgøre en samlet nettotilba­geførsel i niveauet 400 mio. kr.,« skriver banken i en meddelelse.

Opjusterin­gen fra Sydbank kommer efter en stribe opjusterin­ger fra finanssekt­oren. Onsdag opjustered­e Spar Nord. Nykredit opjustered­e tirsdag forventnin­gerne til hele året med 1 mia. kr. Samme dag kom en opjusterin­g fra Vestjysk Bank. Derudover har flere mindre pengeinsti­tutter også opjusteret forventnin­gerne.

»2021 bliver et generelt godt år for bankerne. Et bugnende ejendomsma­rked får bidragskro­nerne til at skaeppe i kasseappar­aterne, på samme måde som stigende aktiekurse­r gør det. Samtidig har bankerne fået taemmet udgiftssti­gningerne og holder lidt igen med personaleo­mkostninge­rne, som er langt den overvejend­e udgiftspos­t med anslået 65-75 pct. af de samlede omkostning­er i bankerne,« skriver Per Hansen, der er investerin­gsøkonom i Nordnet, i en kommentar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark