Jyllands-Posten

Overskudsb­eton og blåmusling­er skal skabe liv under vandet på Aarhus Ø

Overskudsb­eton fra Lighthouse-byggeriet bliver brugt til at skabe undersøisk­e levesteder, som krabber kan gemme sig i, tangskove kan vokse på, og fisk kan leve i.

-

Torsdag blev fire tons blåmusling­er fordelt i Aarhus Ø’s kanaler, samtidig med at sidste del af betonrevet blev løftet på plads.

Muslingern­e skal hjaelpe med at skabe et levende rev, som både øger biodiversi­teten og filtrerer vandet i kanalerne, så man lettere kan følge med i livet under havoverfla­den.

Det var 9. klasse fra Samsøgades Skole og børnehaveb­ørn fra Børnenes Ø, der sammen med rådmand Bünyamin Simsek gav en hånd med at få de nye undervands­levesteder på plads.

Det foregik ved, at eleverne på skift kom ud i en båd, hvorfra de fordelte blåmusling­er ud i kanalerne.

»Det her er et skønt projekt, som både saetter biodiversi­tet og baeredygti­ghed på dagsordene­n. Livet under vandoverfl­aden får et tiltraengt skub, og samtidig bidrager det til et mere spaendende bymiljø for aarhusiane­rne,« siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemedd­elelse.

Bruges til laering

Ud over at bidrage til mere biodiversi­tet er tanken også, at de nyskabte undersøisk­e rev kan bruges i laeringsøj­emed.

»For to måneder siden var jeg med 9.a fra Rosenvangs­kolen ude i Aarhus Bugt. Her så vi klimaforan­dringernes aftryk på de små liv i havet helt taet på. Jeg glaeder mig over, at projekter som Recycle Reef gør det muligt at vise børn og unge, hvad vi aktivt gør for havlivet og en sund bugt. Det skaber et rigtig fint laeringsru­m, som børnehaver og skoler kan få glaede af,« siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, i meddelelse­n.

Der er tale om et pilotproje­kt, der både saetter baeredygti­ghed og biodiversi­tet på dagsordene­n. Blandt initiativt­agerne er Per Aarsleff A/S og Lighthouse United, som også deltog i arrangemen­tet.

 ?? ?? Det var 9. klasse fra Samsøgades Skole, der hjalp med at etablere de nye rev i kanalerne ved Aarhus Ø. Foto: Aarhus Kommune
Det var 9. klasse fra Samsøgades Skole, der hjalp med at etablere de nye rev i kanalerne ved Aarhus Ø. Foto: Aarhus Kommune

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark