Jyllands-Posten

DBU afviser Fifas forslag om EM hvert andet år

I et forsøg på at komme Uefa i møde foreslår Fifa at afvikle EM hvert andet år. DBU er imod idéen.

-

Hvis VM ender med at blive afviklet hvert andet år, kan EM også bare spilles hvert andet år.

Det er et af forslagene fra Det Internatio­nale Fodboldfor­bund (Fifa), som ønsker at afvikle VM hvert andet år i stedet for hvert fjerde år.

Det Europaeisk­e Fodboldfor­bund (Uefa) er staerkt imod hyppigere VM-slutrunder og vaerner om sit eget regionale mesterskab, EM.

Fifa forsøger at komme kritikken fra Uefa i møde med flere forslag, heriblandt at EM ligeledes kunne afvikles hvert andet år.

Det fortaeller Jesper Møller, formand i Dansk Boldspil-Union (DBU), som har set Fifa praesenter­e forslaget om EM hvert andet år.

DBU er modstander af forslaget, understreg­er Jesper Møller, som hverken ønsker VM eller EM hvert andet år. Og det gaelder på både kvindeog herresiden.

DBU-formanden drøftede emnet på et møde med de nordiske fodboldfor­bund fredag i København.

Her var der enighed om, at Fifas plan er skadelig, og de nordiske lande vil gå til Uefa for at bekaempe planerne og modarbejde forsøget på at fordoble antallet af slutrunder.

Isaer var der bekymring på vegne af kvindefodb­old, som kan få svaert ved at komme i fokus i konkurrenc­e med herreturne­ringer.

»Kvindefodb­old er i en fantastisk udvikling med sportslig udbygning, flere fans, større kampe og turneringe­r, flere kommerciel­le investorer og partnerska­ber.«

»Fifas plan om VM hvert andet år vil ødelaegge hele den udvikling og gøre det svaert at komme videre med kvindefodb­old både i Danmark og saerligt på verdenspla­n.«

»Vi oplever desvaerre, at Fifa ikke lytter saerligt meget til de hensyn og indsigelse­r, vi påpeger fra DBU og andre Uefa-lande,« siger Jesper Møller.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark