Jyllands-Posten

JACOB MARK

-

Født i 1991.

Opvokset i Køge. Har en bachelor i journalist­ik med sidefag i politik og administra­tion fra Roskilde Universite­t. Meldte sig som 14-årig ind i SF og blev som 18-årig valgt ind i Køge Byråd – som den yngste kandidat nogensinde. Siden 2015 har han siddet i Folketinge­t for SF. Han er gruppeform­and for partiet og er desuden børne-, undervisni­ngsog kirkeordfø­rer.

Han agter at genopstill­e til Folketinge­t for SF ved det kommende valg, der finder sted senest i sommeren 2023. Jacob Mark danner par med borgmester i Holbaek Kommune, Christina

Krzyrosiak Hansen (S). engagerede han sig dybt i.

»Emnet betød enormt meget for mig og mit parti,« siger han og henviser til det krav, som SF kom igennem med ved finanslovs­forhandlin­gerne i 2019, om at få afsat 1,6 mia. kr. til minimumsno­rmeringern­e.

Et socialt gemyt

Uden for Christians­borg er Jacob Mark selv et socialt gemyt, der, trods travlhed på jobbet, prioritere­r sin familie og sine venner højt. I dag danner han par med socialdemo­kraten Christina Krzyrosiak Hansen, der er borgmester i Holbaek Kommune.

»Jeg elsker at bruge tid med hende og vores hund. Med mine venner ser jeg fodboldlan­dskampe, dyster i braetspill­et Risk til langt ud på natten eller går til koncerter,« siger politikere­n, der glaeder sig til at fejre sin runde dag i flere etaper.

»For mine SF-kolleger holder jeg en fest. Senere inviterer jeg familie og venner til en sammenkoms­t med provins-dj og pølsevogn. Så må den formelle reception med pindemadde­r og taler vente, til jeg bliver gammel.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark