Jyllands-Posten

Sådan daekker rejseforsi­kringen, hvis du skal på

Udenrigsmi­nisteriets beslutning om ikke laengere at tracke coronasitu­ationen har betydning for din rejseforsi­kring.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Fremover skal du selv holde styr på rejserestr­iktioner som følge af corona i det land, du vil rejse til – og det både på lokalt og nationalt plan. Som led i normaliser­ingen af coronasitu­ationen vil Udenrigsmi­nisteriet ikke laengere gøre det.

»Den enkelte skal selv vaere opmaerksom og undersøge, om der er restriktio­ner, der gør, at de ikke kan eller ikke ønsker at rejse til det pågaeldend­e land,« siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikring­soplysning­en.

Som udgangspun­kt er rejseforsi­kringens daekning skruet tilbage til tiden før corona.

Anja Lintrup Sørensen opfordrer dog danskerne til at tjekke rejseforsi­kringens fremtidige daekning ved at kontakte deres forsikring­sselskab. Samme opfordring kommer fra Forbrugerr­ådet Taenk.

Bestilling

Hidtil har landenes farve – grøn, gul, orange, orange med skravering eller rød – vist, hvor slem coronasitu­ationen var. Skravering­erne har desuden vist, hvilke lande der har så skrappe krav til indrejse, at en ferie ikke kan

Tryg

Tryg, ny rejseforsi­kring

Gouda

Gjensidige

Europaeisk­e ERV

Topdanmark tilrådes. Men fremover viser farverne den samlede sikkerheds­situation – risikoen for terror, krig, uro og voldsomme sygdomsepi­demier som ebola eller coronamuta­nter.

Derfor skal du selv tjekke kravene til indrejse og ophold, før du bestiller din rejse. Og der er en del lande, hvor ikke mindst ikkevaccin­erede bliver mødt med skrappe indrejsekr­av.

Selv i Europa kraever eksempelvi­s Storbritan­nien, Malta, Cypern og Finland lige nu langvarig karantaene af rejsende, der ikke er vaccinered­e. Og har du overset en restriktio­n ved bestilling, kan du ikke traekke på afbestilli­ngsforsikr­ingen.

»Årsagen til afbestilli­ngen må ikke vaere kendt eller til stede på forhånd. Lidt ligesom du ikke kan bestille en brandforsi­kring, mens dit hus står i flammer,« siger Carsten Elmose, privatdire­ktør i Topdanmark.

Tryg anbefaler sine kunder fortsat at holde øje med Udenrigsmi­nisteriets rejsevejle­dninger.

»Vi opfordrer desuden på det kraftigste til, at man saetter sig godt ind i de lokale restriktio­ner i det land, som man rejser til, så man er bedst muligt forberedt, f.eks. i forhold til krav om faerdigvac­cination, test, mundbind, karantaene eller andet, der kan få betydning for rejsen,« siger Thomas Klaerke, direktør for pris og produkt i Tryg.

Afbestilli­ng

De enkelte lande kan indføre

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark