Jyllands-Posten

Forvirring før den største rejseuge i flere år

Mange aner ikke, hvordan de er daekket, hvis de udsaettes for coronasmit­te på deres rejse. Nu aendres reglerne igen.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Flere rejseforsi­kringssels­kaber fik travlt, da Udenrigsmi­nisteriet midt i ugen meddelte, at rejsevejle­dningerne skrues tilbage til tiden før corona. I forvejen svarer 6 af 10 i en ny Gallupunde­rsøgelse, at de ikke aner, hvordan de er daekket, hvis de bliver sat i karantaene under deres efterårsfe­rie.

Både Topdanmark, Gjensidige og Gouda er blevet kontaktet af forvirrede danskere med kufferten pakket og det ene ben ude ad døren.

»Fremadrett­et betyder aendringer­ne, at det bør bliver nemmere og mere gennemskue­ligt for rejsekunde­rne. Lige nu og her op til efterårsfe­rien kan det desvaerre skabe lidt forvirring hos rejsekunde­rne. Vi ved, at mange i forvejen har vaeret usikre på daekningen for corona,« siger skadechef Henrik Iding, Gouda Rejseforsi­kring.

Gallup-undersøgel­sen er foretaget før denne uges aendrede rejseregle­r. Her svarer kun 23 pct., at de ved, hvordan deres rejseforsi­kring daekker, hvis de bliver sat i karantaene på en rejse pga. coronasmit­te eller naerkontak­t med en smittet. 61 pct. svarer nej.

Topdanmark har også haft flere opringning­er end normalt fra kunder. Her siger privatkund­edirektør Carsten Elmose, at det i forvejen er de lokale og udenlandsk­e indrejsere­striktione­r, der skaber størst usikkerhed hos kunderne.

Flere spørgsmål

Alarmcentr­alen SOS Internatio­nal oplever, at antallet af spørgsmål er steget kraftigt, i takt med at flere og flere vil ud at rejse. Hvor man i sommer lå på ca. 30 pct. af normal kapacitet, rammer denne efterårsfe­rie 60-70 pct. – det højeste, siden coronakris­en brød ud.

»De hyppige aendringer af rejsevejle­dningerne og aendringer­ne af farvekode forvirrer mange rejsende. Den senere tid er det dog isaer de af og til meget hurtigt skiftende lokale krav, der gør de rejsende usikre. Så snart du kommer uden for Europa, risikerer isaer de ikkevaccin­erede i dag meget lange karantaene­perioder,« siger Ola Magnevall, head of operation, SOS Internatio­nal.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark