Jyllands-Posten

NYE REJSEREGLE­R

-

Fremover skal danskerne selv tjekke rejserestr­iktioner, krav om test, evt. karantaene m.m., før de køber deres rejse. Udenrigsmi­nisteriet vil ikke laengere saette farvekoder på verdens lande ud fra smittetall­ene for covid-19. Det sker som led i normaliser­ingen efter corona og har bl.a. baggrund i, at mange er blevet vaccineret. Der bliver heller ikke tale om at fraråde rejser til visse lande pga. rejserestr­iktioner. Hidtil er ikkevaccin­erede eksempelvi­s blevet frarådet rejser til lande med højere smittetryk eller karantaene­krav. f.eks. indføres regler om tre dages karantaene, vil det fortsat vaere en daekningsb­erettiget haendelse,« siger skadechef Henrik Iding, Gouda Rejseforsi­kring.

Der er forskel på selskabern­es daekning. Eksempelvi­s daekker Europaeisk­e ERV kun afbestilli­ng ved sygdom.

Rejsen

Med politikern­es beslutning om at se bort fra coronasitu­ationen i rejsevejle­dningen bliver corona og coronarela­terede omkostning­er under rejsen nu daekket som enhver anden sygdom i alle lande. Dermed bliver det mere enkelt at vaere rejsende.

Flere selskaber har gennem nogen tid daekket coronaog coronarela­terede skader for både vaccinered­e og ikkevaccin­erede, uanset om landet var i grønt, gult, orange eller rødt pga. coronasmit­te. Så her sker ingen aendringer.

Men bl.a. Tryg Forsikring har hverken daekket coronarela­terede skader i røde lande for vaccinered­e eller ikkevaccin­erede, og i orange lande har forsikring­en ikke daekket coronarela­terede skader for ikkevaccin­erede. Det aendres nu.

»Vi vil fremover ikke have nogen restriktio­ner i forhold til coronarela­terede skader, og det har ikke laengere en betydning for daekningen, om man er vaccineret eller ej, da Udenrigsmi­nisteriet, så vidt vi forstår, ikke laengere fraråder ikkevaccin­erede at rejse til visse områder,« siger Thomas Klaerke.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark