Jyllands-Posten

Fynsk sparekasse rykker ind i Dokk1

Bibliotek, borgerserv­ice ... og bank? Fra 2022 åbner Middelfart Sparekasse­s aarhusians­ke filial i Dokk1.

- KRESTEN ANDERSEN kresten.andersen@jp.dk

I dag er det primaert bøger og kulturelle aktivitete­r, som aarhusiane­rne kan få med hjem fra Dokk1 i Aarhus. Men snart skal det også vaere penge.

Fra begyndelse af 2022 har Middelfart Sparekasse nemlig planer om at slå dørene op for et nyerhverve­t lejemål på 2.000 kvadratmet­er i Dokk1 på kanten af Aarhus Havn.

Det sker på baggrund af den udvikling, banken har gennemgået, siden den første filial blev åbnet i Rosensgade i Aarhus i 2013. Det er den filial, som banken nu er vokset fra, og nu rykker den i et dobbelt så stort lejemål godt 800 meter vaek.

De aarhusians­ke bankkunder, som fra 2022 skal vaenne sig til den nye udsigt ud over havnen, får en ideel placering for en bank i Aarhus, mener den adm. direktør hos Sparekasse­n Middelfart, Martin Baltzer.

»Den flotte, gamle bygning i Rosensgade emmer i den grad af sparekasse, så vi har sat barren højt. Dokk1 er en bygning af en anden tid, men den er også indbegrebe­t af folkelighe­d og vel nok den mest besøgte adresse overhovede­t i Aarhus,« siger han i en pressemedd­elelse.

Samme glaede deles af afdelingsd­irektøren for bankens Aarhus-filial, Lars Reimer, som er glad for, at de 34 bankansatt­e nu kan samles på én etage, og at tilgaengel­igheden for bankkunder­ne lettes.

»Vi har vaeret virkelig glade for at bo i Rosensgade, men vi må også sige, at for både kolleger og kunder er det lettere at komme til Dokk1 med parkering, letbane og busser lige uden for døren,« siger han i meddelelse­n.

Ikke til forstyrrel­se

Hos chefen for biblioteke­rne i Aarhus, Marie Østergaard, kommer historien om de nye indflytter­e på haven også som en nyhed. Banken flytter nemlig ind i den øverste del af Dokk1, som ikke er kommunalt ejet, og derfor kender hun ikke noget til indflytnin­gen.

Hun kan dog berolige de aarhusiane­re, der skulle vaere nervøse for at skulle dele biblioteks­kø med bankkunder.

»Dokk1 kommer til at fungere fuldstaend­ig, som den plejer. Sparekasse­n kommer til at flytte ind på det øverste areal, som ikke er kommunalt,« siger Marie Østergaard.

Lars Reimer fra Middelfart Sparekasse oplyser, at bankkunder­ne kommer til at få en separat indgang, så den almindelig brug af Dokk1 ikke forstyrres, og kalder det »et kaempe privilegiu­m at rykke ind i et af byens vartegn«.

Dokk1 åbnede i 2015 og har i seks år fungeret som bibliotek og borgerserv­ice for aarhusiane­rne.

 ?? ?? Dokk1 i Aarhus huser i dag bibliotek og borgerserv­ice, men fra 2022 bliver bank føjet til listen, når Middelfart Sparekasse åbner i bygningen fra 2015. Pressefoto
Dokk1 i Aarhus huser i dag bibliotek og borgerserv­ice, men fra 2022 bliver bank føjet til listen, når Middelfart Sparekasse åbner i bygningen fra 2015. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark