Jyllands-Posten

Valget af Danmarks største sportsstje­rne skabte debat

Flere seere undrer sig over, at én bestemt sportsgren gik under radaren, da danskerne skulle stemme på danmarkshi­storiens største sportsnavn.

- SOPHIE KAAE JØRGENSEN sophie.k.joergensen@jp.dk

Af otte nominerede blev det den tidligere fodboldspi­ller Michael Laudrup, som danskerne har kåret til danmarkshi­storiens største sportsnavn.

Det skete i en afstemning i anledning af Danmarks Idraetsfor­bunds 125 års jubilaeum, hvor de seneste 125 års største sportsstje­rner blev hyldet i DR’s Koncertsal lørdag aften.

Listen, der startede på 125 sportsnavn­e, blev af en jury af sports- og mediefolk kogt ned til otte finalister, og selv om der var mange store navne i spil blandt de nominerede, blandt andre Peter

Schmeichel, Caroline Wozniacki og Viktor Axelsen, var der én sportsgren, som gik helt under radaren. Og det har skabt debat blandt flere seere.

På Twitter udtrykte sportsvaer­t og medredaktø­r Mette Cornelius fra Discovery forundring over, at forhenvaer­ende håndboldsp­iller Anja Andersen ikke var at finde blandt de otte slutnomine­rede, og opslaget er fulgt op af en vaeldig debat, hvor også håndboldsp­iller Mikkel Hansen fremhaeves som manglende i afstemning­en.

»Hun (Anja Andersen, red.) mangler i den grad. Kaempe håndboldna­tion, og så er en af verdens gennem tiderne, ubestridt bedste håndboldsp­illere ikke med,« lyder det blandt andet i en af kommentare­rne til opslaget.

Begge håndboldsp­illere har tidligere modtaget prisen som verdens bedste håndboldsp­iller, der årligt kåres af det internatio­nale håndboldfo­rbund IHF.

Sportschef hos Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen, havde også gerne set en håndboldsp­iller blandt de nominerede i gårsdagens afstemning:

»Det er vi selvfølgel­ig aergerlige over. Vi vil da gerne have set, at der havde vaeret en håndboldsp­iller iblandt de otte. Vi er dog ikke blevet mindre stolte af vores praestatio­ner gennem tiderne,« siger sportschef­en til Ekstra Bladet.

I Twitter-tråden bliver også racerkører­en Tom Kristensen naevnt af flere som et sportsnavn, der burde have vaeret blandt de nominerede. I sin takketale gav vinderen af afstemning­en da også udtryk for, at han ikke købte helt ind på praemissen om at kåre én vinder på baggrund af 125 års sportshist­orie.

»Det er med blandede følelser, at jeg står her. På den ene side er jeg fantastisk stolt over at have fået prisen. På den anden side synes jeg ikke, at man kan lave det her til en konkurrenc­e,« sagde Michael Laudrup og fortsatte:

»Vi snakker 125 års forskellig­e epoker. Vi har en masse sportsfolk, der ikke er her mere. Vi har nogle, som jeg kan huske tilbage på, da jeg var dreng,« lyder det fra Michael Laudrup.

 ?? ?? Anja Andersen spillede sin sidste landskamp den 2. juli 1998. Det blev hendes kamp nummer 133, og hun nåede at lave 725 mål. Foto: Lars Poulsen
Anja Andersen spillede sin sidste landskamp den 2. juli 1998. Det blev hendes kamp nummer 133, og hun nåede at lave 725 mål. Foto: Lars Poulsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark