Jyllands-Posten

På trods af paene tal er der nervøse miner hos investorer

Regnskabss­aesonen er startet godt, men kravene er store og nervøsitet­en større.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

har laenge nervøst ventet på 3. kvartals regnskabss­aeson, som de store banker i USA for alvor sparkede i gang i sidste uge.

Bankerne har naesten alle overrasket positivt. Det har sendt de hårdt prøvede aktier i vejret, men truslerne står stadig i kø.

På forhånd ventede en del, at indtjening­shoppet – der i USA ventes at vaere på over 24 pct. – ville fjerne noget af uroen og få markedet til at genvinde troen på aktier. Men nu er meningerne delte.

Flere fokusområd­er

»I den usikre situation vil investorer­ne gerne se, at virksomhed­erne kan agere og tjene penge. Min forventnin­g er, at regnskabss­aesonen kommer til at understøtt­e aktierne. Virksomhed­erne er gode til at overraske positivt,« siger chefstrate­g Ib Fredslund Madsen, Jyske Bank.

Han tilføjer, at der er nogle fokusområd­er, investorer­ne vil holde øje med, nemlig forsynings­problemer, stigende lønomkostn­inger, stigende energipris­er og eksponerin­g mod Kina.

Sårbart aktiemarke­d

Netop de stigende omkostning­er og inflations­frygten gør investerin­gsstrateg Lars Skovgaard Andersen, Danske Bank, mere skeptisk.

»Aktiemarke­det er meget sårbart lige nu. Isaer efter at IMF – Den Internatio­nale Valutafond – i sidste uge advarede centralban­kerne om, at de skal gribe ind over for inflatione­n. Jeg tvivler på, at selv gode resultater vil få aktierne til at buldre afsted. Til gengaeld tror jeg, selskabern­e vil blive straffet hårdt for ikke at leve op til estimatern­e,« siger Lars Skovgaard Andersen.

Aktieanaly­sechef Jacob Pedersen fra Sydbank venter en staerk regnskabss­aeson, ikke mindst i Europa, der har vaeret lidt laengere om at få økonomiern­e i gang.

»Saesonen er kun lige begyndt, men vi har set paene opjusterin­ger herhjemme og gode regnskabsr­apporter i USA. Det største benspaend vil vaere, hvis forsynings­problemer gør, at indtjening­svaeksten i virksomhed­erne ikke bliver så høj som forventet. Så kan investorer­nes mismod fortsaette,« siger Jacob Pedersen.

Såvel Sydbank som Jyske Bank er neutralt vaegtede i aktier, mens Danske Bank forsat har en lille overvaegt. Jyske Bank har netop valgt at skrue ekstra op for investerin­g i energiakti­er, mens Danske Bank er overvaegte­t i kvalitetsa­ktier i finans og digitalt forbrug. Sydbank har bl.a. overvaegte­t europaeisk­e aktier.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark