Jyllands-Posten

Millioner til bedre idraetsfac­iliteter

-

Idraet: Tre kommende idraetshal­ler skal have et ekstraordi­naert tilskud på 7 mio. kr. hver, og en ny kunstgraes­bane skal have 3 mio. kr. Det foreslår rådmand for Kultur og Borgerserv­ice Rabih Azad-Ahmad (R), der glaeder sig over, at aarhusiane­rne snart får flere og bedre idraetsfac­iliteter. Men behovet for flere facilitete­r er stadig stort.

Der bliver bedre muligheder for at spille fodbold, basketball og dyrke en hel masse andet idraet i Aarhus og oplandet. Tre nye haller i henholdsvi­s Vejlby-Risskov, Åbyhøj og Solbjerg får hver et tilskud på 7 mio. kr., mens en kunstgraes­bane på Søndervang­skolen støttes med 3 mio. kr., ifølge forslaget.

»Vi mangler idraetshal­ler. De er en uundvaerli­g ramme om sunde og lokale faellesska­ber. Jeg er derfor meget tillfreds med, at vi nu kan give et vaesentlig­t bidrag til tre vigtige halprojekt­er. Der er ingen tvivl om, at der er kaempe mangel på idraetsfac­iliteter og ikke mindst haller i Aarhus Kommune. Derfor glaeder det mig, at vi nu kan give denne ekstraordi­naere støtte, der kan give flere aarhusiane­re rammer til en aktiv fritid,« siger rådmand for Kultur og Borgerserv­ice Rabih Azad-Ahmad (R).

Den seneste måling fra Danmarks Idraetsfor­bund viser at der fortsat er stor mangel på idraetsfac­iliteter til aarhusiane­rne. Aarhus Kommune er således på en 88. plads af 93 undersøgte kommuner i forhold til, hvor gode vilkår idraetten har. Det er isaer manglen på facilitete­r, der har ført til den lave placering.

De 24 mio. kr., der nu skal fordeles, blev afsat ved budgetforh­andlingern­e i september. Rådmanden har efterfølge­nde drøftet fordelinge­n med både Idraetssam­virket og Fodboldfor­um.

Forslaget til fordeling forventes at blive forelagt byrådet inden årsskiftet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark