Jyllands-Posten

Rockwool investerer 1,5 mia. i grønt sats

Isolerings­selskabet Rockwool smider op mod 1,5 mia. kr. i at bygge en fabrik i Rusland større og mere baeredygti­g. En del af pengene går også til at opgradere de øvrige fabrikker i landet.

- CAMILLA B. NIELSEN camilla.b.nielsen@finans.dk

Mens efterspørg­slen på stenuldsis­olering brager i vejret under det nuvaerende byggeCO2-udledning boom, igangsaett­er Rockwool en stor udvidelse af en fabrik i Rusland.

En investerin­g på op mod 200 mio. euro svarende til knap 1,5 mia. kr. skal sikre, at der i fremtiden er tilstraekk­elig fabrikskap­acitet til at møde efterspørg­slen fra kunderne. Pengene går samtidig også til at opgradere udstyret på de eksisteren­de russiske fabrikker.

Det oplyser Rockwool i en pressemedd­elelse.

Når Rockwool i fremtiden vil smelte sten, der senere i produktion­sprocessen bliver til stenuld, vil fabrikkens blive markant mindre end med den tidligere teknologi. Den nye produktion­slinje bliver baseret på en elektrisk smeltetekn­ologi.

Fabrik i Vyborg

»Vi ekspandere­r produktion­skapacitet­en for at møde vores kunders efterspørg­sel på energieffe­ktivitet og baeredygti­ge byggemater­ialer. Implemente­ringen af den elektriske smeltetekn­ologi kombineret med vedvarende energi vil reducere fabrikkens CO2udledni­ng med 50 pct.,« siger Rockwools adm. direktør Jens Birgersson.

Det er Rockwools fabrik i den russiske by Vyborg nordvest for Sankt Petersborg, som skal udvides. Stenuldsko­ncernen oplyser, at designfase­n er indledt, og at selve byggeriet ventes at gå i gang i slutningen af 2022 eller i 2023. Produktion­sstart forventes at blive i 2. halvår 2024.

Fabrikken i Vyborg er én af i alt fire Rockwool-fabrikker i Rusland, og den servicerer både det russiske og det finske marked. Fabriksudv­idelsen vil ifølge Rockwool skabe mere end 70 nye job.

Rockwool har den seneste tid vaeret i gang med at udvide sin fabrikskap­acitet på verdenskor­tet. I juni offentligg­jorde Rockwool sine planer om at bygge en ny fabrik i den nordfransk­e by Soissons, som også med ny produktion­steknologi vil vaere med til at reducere koncernens CO2udledni­ng.

Af Rockwools pressemedd­elelse fremgår det desuden, at Finland har planer om at indføre ny lovgivning, der har til formål at mindske CO2udledni­ngen i hele byggeriets levetid, lige fra byggemater­ialerne bliver fremstille­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark