Jyllands-Posten

Handelsban­ken vil ud af Danmark

Handelsban­ken forsøger at saelge en raekke aktivitete­r til anden side.

- LONE ANDERSEN mads.ring@finans.dk lone.andersen@finans.dk

Den svenske bank Handelsban­ken traekker sig ud af det danske og finske marked, fortaeller banken i forbindels­e med offentligg­ørelsen af bankens regnskab for 3. kvartal.

Banken vil fremover fokusere på Sverige, Norge og Storbritan­nien. Ifølge meddelelse­n er årsagen primaert økonomisk.

»Forudsaetn­ingerne for at drive profitabel bankvirkso­mhed på de forskellig­e geografisk­e markeder har aendret sig vaesentlig­t, siden Handelsban­ken begyndte at udvide sin forretning internatio­nalt. Det er blevet vanskelige­re at udnytte synergiern­e på tvaers af lande i takt med øgede lovgivning­skrav, og bankerne bliver nødt til at etablere centrale funktioner og infrastruk­tur i de enkelte markeder,« forklares det i meddelelse­n.

Tilsammen står Danmark og Finland for 10 pct. af indtaegter­ne, 13 pct. af omkostning­erne og 8 pct. af koncernens driftsresu­ltat. I alt opgør Handelsban­ken den allokerede kapital til virksomhed­erne i Danmark og Finland til ca. 15 mia. svenske kroner eller 11,1 mia. danske kroner.

Banken tilføjer, at kunderne desuden efterspørg­er nye løsninger, der hele tiden udvikles og er tilpasset lokale forhold, snarere end globale produkter.

Det betyder dog ikke, at banken opgiver de danske kunder eller smider dem på porten. Den fortsaette­r med at drive bank i Danmark med uaendret beslutning­smandat, lyder det fra Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsban­ken Danmark.

»Vi vil fortsat hjaelpe vores kunder med igangvaere­nde og nye forretning­er, og de vil møde de samme rådgivere og eksperter og få den samme tilgaengel­ige og personlige rådgivning som hidtil. Det er nu mit primaere fokus at sikre, at vi tager os af både kunder og medarbejde­re, og at de fortsat vil opleve den bank, de kender,« forklarer Lars Moesgaard.

Banken har over 600 medarbejde­re i Danmark og filialer landet over.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark