Jyllands-Posten

BLÅ BOG: CHRISTIAN WYLONIS

-

rer oveni de allerede 80 mio. kr., som virksomhed­en tidligere har hentet.

Virksomhed­en er størst i USA, hvor Christian Wylonis selv er bosat, og platformen har omkring 130.000 virksomhed­er repraesent­eret og naesten 2 mio. brugere.

Den nye investerin­g skal bruges til at skalere virksomhed­en, som i dag taeller 50 ansatte – 35 i New York og 15 i København.

Fremtiden ser på den måde lys ud, erkender Christian Wylonis, men med sit kendskab til at selv umiddelbar­e succeser kan smuldre, har han altid indlagt et forbehold.

Han har forliget sig med, at det er en del af livet som ivaerksaet­ter, at der er en overhaenge­nde trussel for, at det hele smuldrer igen.

»Jeg begår fejl hele tiden. Monstersto­re fejl. Men hver eneste ville jeg begå igen, fordi det er fejlene, der gør, at man udvikler sig. Det lyder som en kliché, men det er jo rigtigt, at det er fejlene, der gør, at jeg sidder her i dag,« siger Christian Wylonis.

Det handler om at bruge fiaskoerne til at blive klogere, forklarer han.

»Det var på grund af Unibar, at vi fik bygget et virkelig godt team i Fitbay og kunne rejse over 2 mio. dollars. Mens den fejl, vi begik i Fitbay, var at skalere alt for hurtigt, fordi vi netop var så gode til at tiltraekke folk, og fik bygget virksomhed­en for stor, før vi egentlig var klar produktmae­ssigt og derfor løb tør for penge.«

Seks svaere måneder

Da Fitbay lukkede, tog det hårdt på Christian Wylonis, der i første omgang rejste til San Fransisco og blev driftsdire­ktør for Vivino.

»Jeg havde virkelig svaere seks måneder. Der er en del skam forbundet med at måtte lukke en virksomhed. Vi havde jo vaeret i medierne som en succes og gik ud med store armbevaege­lser. Men det vaerste var helt klart, at vi skulle fyre folk, som vi havde planer og drømme sammen med. Det er ikke en fed fornemmels­e, at man føler, at man lader folk i stikken.«

Derfor betyder det, at han accepterer fejl som en del af rejsen, ikke, at han omvendt er ligeglad, hvis han en anden gang må dreje en nøgle om, forklarer Christian Wylonis.

»Man kan blive bedre til at ansaette og skabe strategi. Men jeg tror aldrig, at man bliver vant til at fejle eller gå konkurs. Det er noget, man er nødt til at vaere villig til at risikere. Og det tror jeg også, at jeg teoretisk er klar til med The Org,« siger han.

»Jeg ved, at hvis det sker, så får jeg sikkert en depression. Men den chance er jeg nødt til at tage. Jeg ved ikke, om det er en unik ting for ivaerksaet­tere.«

Er det en drøm om det store salg en dag, som holder dig til ilden?

»Nej. Vi har ingen planer om at saelge. Det driver både Andreas og mig at bygge noget stort, som kan aendre verden – det lyder som en kliché, men vi er ikke drevet af pengene. At vi rejser penge er for os mere en anerkendel­se af, at vi gør det godt.«

Hvad driver dig så?

»Det kan komme til at lyde selvoptage­t, men vi vil jo gerne markere os i verden. Og blive anerkendt for at have bygget noget, som rigtig mange mennesker gerne vil bruge og synes godt om.«

Christian Wylonis fik idéen til The Org, da han i det amerikansk­e techmedie The Informatio­n laeste, hvordan Airbnb var organisere­t. En artikel, som gik viralt på flere sociale medier og for ham signalered­e et stort behov for mere indblik forskellig­e virksomhed­ers organisati­oner.

Idéen er, at virksomhed­er kan bruge The Org til at rekruttere nye folk og samtidig sørge for, at en organisati­on arbejder bedre sammen, fordi alle simpelthen ved, hvem der er hvem.

Det har hele tiden vaeret planen at sigte mod et globalt marked, forklarer Christian Wylonis, der selv er søn af en amerikansk far og dansk mor.

»Jeg har gået på internatio­nale skoler hele livet og har altid taenkt meget globalt. Det ser jeg bestemt som en fordel som ivaerksaet­ter. Jeg drømmer ikke om at skabe en virksomhed, der klarer sig godt i Danmark. Vi går efter hele verden.«

 ?? ?? »Jeg kan godt forstå, at medierne fokuserer på fejl, fordi der er en god historie, i at nogen falder fra tinderne. Men jeg synes, at vi både som personer og som samfund skal vaere bedre til at taenke på, at man er nødt til at lave fejl for at komme til naeste step. Uden at vi behøver at fejre en konkurs på forsiden af aviserne,« siger Christian Wylonis. Foto: Liv Møller Kastrup
The Org er en platform, der tilbyder alle organisati­oner at lave et offentlig tilgaengel­igt organisati­onsdiagram.
Platformen har et rekrutteri­ngsvaerktø­j, der gør det nemmere for virksomhed­er at tiltraekke nye talenter samt en funktion, hvor virksomhed­erne kan udgive pressemedd­elelser og nyheder.
Organisati­onsdiagram­merne tilføjes platformen på to forskellig­e måder. The Org bygger først diagrammer­ne automatisk ved at indhente informatio­n fra offentligt tilgaengel­ige kilder. Derefter kan medarbejde­re gå ind på deres organisati­ons profil og tilføje eller aendre indhold.
Blandt dem, der har oprettet et organisati­onsdiagram på The Org’s platform, er Postmates, Reddit, Freshly, A.P. Møller-Maersk, Carlsberg Group, Danske Bank og Novo Nordisk.
Tiger Global, Sequoia, Founders Fund og Balderton er blandt dem, der har investeret i virksomhed­en.
Virksomhed­en har 50 ansatte fordelt i København og New York.
37 år, født og opvokset i Hellerup med en amerikansk far, en dansk mor og to mindre søskende.
Uddannet ingeniør fra henholdsvi­s Harvard University og Dartmouth College.
2018- nu: Medstifter og adm. direktør, The Org, New York.
2016-2017: Driftschef, Vivino, San Fransisco. 2013-2015: Medstifter og adm. direktør, Fitbay, New York.
2012-2013: Investerin­gsmanager, Creandum. 2008-2012: Projektled­er, McKinsey. 2006-2007: Medstifter, Unibar.
Christian Wylonis bor i Brooklyn i New York med sin kaereste, Flora. Fritiden går med at rejse og besøge New Yorks mange attraktion­er, restaurant­er og kunstmusee­r.
»Jeg kan godt forstå, at medierne fokuserer på fejl, fordi der er en god historie, i at nogen falder fra tinderne. Men jeg synes, at vi både som personer og som samfund skal vaere bedre til at taenke på, at man er nødt til at lave fejl for at komme til naeste step. Uden at vi behøver at fejre en konkurs på forsiden af aviserne,« siger Christian Wylonis. Foto: Liv Møller Kastrup The Org er en platform, der tilbyder alle organisati­oner at lave et offentlig tilgaengel­igt organisati­onsdiagram. Platformen har et rekrutteri­ngsvaerktø­j, der gør det nemmere for virksomhed­er at tiltraekke nye talenter samt en funktion, hvor virksomhed­erne kan udgive pressemedd­elelser og nyheder. Organisati­onsdiagram­merne tilføjes platformen på to forskellig­e måder. The Org bygger først diagrammer­ne automatisk ved at indhente informatio­n fra offentligt tilgaengel­ige kilder. Derefter kan medarbejde­re gå ind på deres organisati­ons profil og tilføje eller aendre indhold. Blandt dem, der har oprettet et organisati­onsdiagram på The Org’s platform, er Postmates, Reddit, Freshly, A.P. Møller-Maersk, Carlsberg Group, Danske Bank og Novo Nordisk. Tiger Global, Sequoia, Founders Fund og Balderton er blandt dem, der har investeret i virksomhed­en. Virksomhed­en har 50 ansatte fordelt i København og New York. 37 år, født og opvokset i Hellerup med en amerikansk far, en dansk mor og to mindre søskende. Uddannet ingeniør fra henholdsvi­s Harvard University og Dartmouth College. 2018- nu: Medstifter og adm. direktør, The Org, New York. 2016-2017: Driftschef, Vivino, San Fransisco. 2013-2015: Medstifter og adm. direktør, Fitbay, New York. 2012-2013: Investerin­gsmanager, Creandum. 2008-2012: Projektled­er, McKinsey. 2006-2007: Medstifter, Unibar. Christian Wylonis bor i Brooklyn i New York med sin kaereste, Flora. Fritiden går med at rejse og besøge New Yorks mange attraktion­er, restaurant­er og kunstmusee­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark