Jyllands-Posten

Udsatte familier fik gavekort: »Nu ser vi frem til ferien«

Dansk Folkehjael­p har uddelt gavekort til udsatte familier i Aarhus. Familierne var mødt talstaerkt op for at sikre deres børn en ferie.

- ANNE POULSEN anne.poulsen@jp.dk

Selv om ventetiden var lang, var smilene brede, da flere aarhusians­ke familier ankom til dagens uddeling af gavekort i det centrale Aarhus. Taknemmeli­gheden var stor, og de rosende ord mange – nu kunne ferien bare komme an.

Som corona lakkede mod enden, og samfundet fandt sit normale leje, bevilliged­e regeringen organisati­onen Dansk Folkehjael­p 22 mio. kr. til uddeling. Pengene skal fremme den gode oplevelse for udsatte familier og er en del af den samlede pakke, hvori regeringen og dens aftalepart­ier afsatte 250 mio. kr.

Gavekorten­e skal blandt andet bruges til kultur, mad og andre oplevelser, der skal bakke virksomhed­er i oplevelses­sektoren op og sikre udsatte familier muligheden for gode oplevelser efter pandemien. Organisati­onen forventer at kunne hjaelpe op mod 15.000 udsatte familier til oplevelser i ferien, heraf 150 i Aarhus. Gavekorten­e, der tirsdag blev uddelt i Aarhus, har alle en vaerdi af 2.000 kroner – og det beløb kan gøre en verden til forskel, mener Louise Nysom, frivillig og lokal kontaktper­son i Dansk Folkehjael­p.

»Det gør en stor forskel – specielt fordi vi er midt i en ferie. Der er mange børn, der efter ferien vil opleve, at deres kammerater kan berette om alt det, de har oplevet, og den snak kan børn af de her familier sjaeldent deltage i. Derfor er gavekortet med til, at børnene føler sig ligevaerdi­ge med deres kammerater i skolen,« siger Louise Nysom.

»Det betyder alt«

Blandt de fremmødte var Dorte, mor til tre, der nu er et gavekort rigere og ser frem til en tur i Tivoli Friheden med sine børn. Af hensyn til sine børn har hun ikke ønsket at medvirke med sit fulde navn, som er redaktione­n bekendt.

»Nu ser vi frem til ferien. Jeg glaeder mig til at lave nogle af de ting, som vi altid rigtig gerne har villet, men aldrig har haft pengene til,« sagde Dorte.

Hun forklarede, hvordan hendes yngste datter skal have sin bedste veninde med i tivoli – og for Dorte og hendes datter betyder det rigtig meget.

»Normalt er det min datters veninder, hvis foraeldre altid tager ungerne med til ting – men denne gang er det os, og det er en stor ting at kunne give tilbage og tage deres barn med,« lød det fra Dorte.

Corona ramte de udsatte

Organisati­onen Dansk Folkehjael­p lavede en undersøgel­se af pandemiens indvirknin­g på socialt udsatte familiers hverdag. Omkring 30.000 familier, der alle er tilknyttet et eller flere af organisati­onens sociale tilbud, deltog i undersøgel­sen.

31 pct. af de adspurgte mener, at de under krisen har vaeret økonomisk udfordret, mens 28 pct. angiver, at det har vaeret en svaer tid for familien, da de har oplevet ekstra mange afsavn i deres hverdag.

Derfor var denne dag vigtig for Louise Nysom.

»Efter vi fik bugt med corona, kom de fleste danskere ud, men flere familier har stadig ikke vaeret ude at opleve verden, da økonomien ikke er til det. Gavekortet medvirker til, at de kommer til at føle sig som en del af den verden, vi andre nu har levet i det sidste stykke tid,« sagde Louise Nysom.

Det betyder alt, at der er nogen, der giver mig muligheden for at gøre noget for og med mine børn. DORTE, MOR TIL TRE OG BLANDT DE FAMILIER, DER TIRSDAG HENTEDE ET GAVEKORT

 ?? ?? Til tirsdagens uddeling modtog Dorte et gavekort. På billedet giver hun Louise Nysom, lokal kontaktper­son i foreningen, et kram som tak. Foto: Liv Møller Kastrup
Til tirsdagens uddeling modtog Dorte et gavekort. På billedet giver hun Louise Nysom, lokal kontaktper­son i foreningen, et kram som tak. Foto: Liv Møller Kastrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark