Jyllands-Posten

Stort comeback for skirejser

Skirejsebu­reauerne har haft et rekordstor­t forsalg. Skientusia­sterne vil vaere sikre på at komme af sted efter et par saesoner uden sne under braedderne.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

Mange skientusia­ster har mistet to saesoner på ski på grund af coronakris­en. Men nu skal det vaere. Danskerne vil ikke gå glip af sne under braedderne, og derfor er de langt tidligere ude med at bestille end tidligere. De mest optimistis­ke i rejsebranc­hen tror på, at skiferien vil få så staerkt et comeback, at salget vil vaere højere end før pandemien.

»Det går fantastisk. Vores salg ligger aktuelt 25 pct. højere i forhold til samme tidspunkt før covid-19. Kunderne vil vaere sikre på at komme af sted, så de booker i god tid,« siger Majbritt Jensen. Hun er adm. direktør i Skigroup A/S, der omfatter flere skirejsebu­reauer, herunder Højmark Rejser og Lion Alpin.

Koncernen solgte før pandemien 50.000 skirejser om året, og forventnin­gen er at nå samme niveau i år, og det kan også blive højere, hvis efterspørg­slen fortsaette­r i samme tempo.

Skigroup har bestilt ekstra fly i uge to, tre, fire og fem, som normalt er lavsaeson. Det skyldes bl.a., at mange virksomhed­er i den periode arrangerer korte skirejser for de ansatte.

Majbritt Jensen vurderer, at den store interesse skyldes et opsparet behov. For mange danskere er skirejsen årets vigtigste ferie. De fleste har ikke vaeret på ski i to saesoner i traek, da coronakris­en allerede fra midten af februar i 2020 medførte aflysninge­r. Heller ikke i vinteren i 20/21 var det muligt at komme på ski i hverken Alperne eller i Norge og Sverige.

»Vi kan se, at kunderne bruger flere penge på skiferien. De vil bo på gode hoteller, og de vil bo taet på pisterne,« siger Majbritt Jensen.

Også selskabet Skinetwork­s, der omfatter bureauerne Nortlander, Slopetrott­er og Danski, melder om en meget stor interesse.

»Vi har meget travlt, og vi har flere besøg på hjemmeside­n end tidligere. Faktisk er interessen så stor, at vi stort set ikke har brugt penge på markedsfør­ing. Vi vil gerne kunne følge med ved telefonern­e,« siger Bjarke Hansen. Han er adm. direktør i Primo Tours-gruppen, som i december i fjor købte Skinetwork­s, da selskabet gik konkurs.

Selskabet saelger primaert skirejser til Frankrig, Italien og Østrig, og målet var at saelge 60.000 rejser i den kommende vinter. Bjarke Hansen tror imidlertid, at salget kan passere 65.000 rejser.

500.000 på skiferie

Ifølge Danmarks Skiforbund rejser omkring 500.000 danskere på skiferie i løbet af en normal vinter, og heraf rejser 200.000 med et skirejsebu­reau.

»Vi har registrere­t en enorm efterspørg­sel i år, og vi har aldrig oplevet så mange bestilling­er så tidligt,« siger Kenneth

Bøggild, generalsek­retaer i Danmark Skiforbund.

Krav om mundbind

Han oplyser, at der er stor interesse for at rejse i juleugen, fordi der ikke er mange ledige pladser tilbage i uge syv og otte.

»Der er også stor efterspørg­sel efter de korte uger hen over en weekend. Derfor forventer vi, at en del vil tage på skiferie flere gange, fordi de ikke har vaeret afsted så laenge,« siger Kenneth Bøggild.

Interessen gaelder både Norge og Sverige samt de store rejsemål i Østrig, Frankrig og Italien.

Covid-19 havde sit europaeisk­e arnested på flere skisportss­teder i Østrig, men det har ifølge rejseburea­uerne ikke svaekket interessen.

Ifølge Danmarks Skiforbund er der stort fokus på sikkerhed på de populaere skisportss­teder. I Østrig er det eksempelvi­s et krav at bruge mundbind i kabinelift­erne. Derimod er der ikke lagt op til afstandskr­av.

 ?? ?? Der er stor efterspørg­sel efter at komme på skiferie både i Alperne og i Norge og Sverige. Foto: Jesper Bruun
Der er stor efterspørg­sel efter at komme på skiferie både i Alperne og i Norge og Sverige. Foto: Jesper Bruun

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark