Jyllands-Posten

Kongeriget Danmark er et af verdens staerkeste brands

På trods af nationens lille størrelse er Danmark et af de staerkeste nationale brands i verden – bedre end Sverige og Norge. Vi indtager en syvendepla­ds på den globale liste, som har Schweiz på sejrsskaml­en.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk BRAND FINANCE

Der er stadig mange udlaending­e, der tror, at Danmark er hovedstade­n i Amsterdam. Eller omvendt.

Men faktisk har Danmark et af de staerkeste nationale brands i verden. Vi ligger på en syvendepla­ds og klarer os bedre end både Sverige og Norge.

Det fremgår af en ny måling fra analysehus­et Brand Finance, der måler både nationers og virksomhed­ers indbyrdes styrke og anseelse.

Det er bl.a. den danske håndtering af coronapand­emien, der har løftet kongeriget fra en ottendepla­ds til en syvendepla­ds.

»Dets håndtering af pandemien var hurtig og beslutsom – det var et af de første lande i Europa til at lukke skoler og indføre tiltag om social afstand. Det resultered­e i høje karakterer over hele linjen i forhold til pandemien, viser indeks for ”global soft power,” skriver Brand Financeana­lytikerne.

Listen over de staerkeste brands er praeget af mange små lande.

»En lille størrelse er ingen hindring for at indtage en staerk position for den nationale brand-styrke, og det at Schweiz indtager den øverste plads, er det perfekte eksempel,« skriver analytiker­ne fra Brand Finance.

Flere parametre

Landene bliver i brandstyrk­e målt på en raekke parametre, herunder det såkaldte ”Global Soft Power Index”, hvor 75.000 mennesker over hele kloden er blevet spurgt om deres syn på de forskellig­e lande.

I den forbindels­e naevner Brand Finance de nordiske landes prioriteri­ng af baeredygti­ghed som en af faktorerne bag deres styrke, der bringer både Danmark, Norge og

Sverige ind i top-10.

Schweiz har på den anden side indtaget en lidet misundelse­svaerdig rolle i de seneste afsløringe­r om skattely i Pandora Papers, og det kan koste på landets image.

»Schweiz har holdt sin placering, mens andre lande er snublet under pandemien. Men nationen er for nylig blevet kastet under rampelyset med laekkene i Pandora Papers, og det kan plette dets ry, i takt med at de schweizisk­e finansiell­e rådgivere bliver gransket på den globale scene,« skriver Brand Financeana­lytikerne.

Pandemien har kostet

Mens små lande klarer sig godt på styrken af deres omdømme, bliver de sejlet ganske agterud, når Brand Finance lister dem efter den rå finansiell­e vaerdi af nationerne­s brand.

Her ligger USA på en klar førsteplad­s med Kina i haelene.

Alle de mest vaerdifuld­e nationale brands er steget i vaerdi, men pandemien har kostet.

»De 100 mest vaerdifuld­e nationale brands i verden er steget med 7 pct. i vaerdi siden 2020, og det signalerer, at genopretni­ngen af verden er på vej efter covid-19-pandemien. Selv om dette er et positivt tegn, rumsterer usikkerhed­en stadig, og de nationale brands er ikke endnu vendt tilbage til deres niveauer fra før pandemien,« skriver analytiker­ne.

De 100 mest vaerdifuld­e nationale brands i verden er steget med 7 pct. i vaerdi siden 2020, og det signalerer, at genopretni­ngen af verden er på vej efter covid-19-pandemien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark