Jyllands-Posten

POPULAERE BIOTEKSELS­KABER

-

Biotech – hentede 950 mio. kr. i 2021.

Muna Therapeuti­cs – hentede 450 mio. kr. i 2021.

Adcendo – hentede 380 mio. kr. i 2021.

Cytoki Pharma – hentede 45 mio. dollars i 2021.

Union Therapeuti­cs – hentede 155 mio. kr. i 2021.

Minervax – hentede 47,4 mio. euro i 2020.

Stipe Therapeuti­cs – hentede 20 mio. euro i 2019.

Draupnir – hentede 225 mio. kr. I 2019.

Snipr Biome – hentede 50 mio. dollars i 2018.

NMD Pharma – hentede 38 mio. euro i 2018. kommer til at tage laengere tid, fordi ledelsen i bioteksels­kaberne simpelthen bruger uforholdsm­aessigt meget tid på at hente ny kapital.

Det billede har over de seneste par år aendret sig vaesentlig­t, men det kommer også med en risiko for de nuvaerende investorer.

»Vi har endnu ikke set, hvad der sker, når der er brugt rigtig mange penge tidligt. Jeg kan godt vaere lidt nervøs for, om vi om fire-fem år rent faktisk ser det resultere i så meget større M&Atransakti­oner, at det har kunnet betale sig for investorer­ne,« siger Sten Verland fra Sunstone.

Helt så nervøs er Søren Møller fra Novo Seeds ikke, men han er enig i den overordned­e problemati­k.

»Man kan godt diskutere, om der er en boble, og f.eks. på internatio­nale konference­r bliver det også diskuteret, om man simpelthen overfinans­ierer selskabern­e,« siger Søren Møller.

Han mener dog ikke, at vi i Danmark har det problem, fordi vi ifølge ham generelt er vant til at forvalte pengene fornuftigt og »generelt har fødderne solidt plantet på jorden«.

»Risikoen er der selvfølgel­ig, men jeg er ikke bange for den, og det er langt bedre at have kapital til at nå sine mål end at vaere underfinan­sieret. Det gør f.eks. at vi kan tiltraekke den rigtig ledelse,« siger han.

 ?? ?? På langt sigt vil det komme samfundet til gavn, at nogle af selskabern­e bliver i Danmark, mener Christian Elling, ledende partner i Lundbeckfo­nden Emerge.
På langt sigt vil det komme samfundet til gavn, at nogle af selskabern­e bliver i Danmark, mener Christian Elling, ledende partner i Lundbeckfo­nden Emerge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark