Jyllands-Posten

Omdiskuter­et tilbuds- site er gået konkurs

Hjemmeside­n har solgt vaerdibevi­ser til bl.a. restaurant­er og skønhedskl­inikker. Det er dog ikke gået gnidningsf­rit.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Efter flere år med utilfredse kunder, politianme­ldelser og Forbrugero­mbudsmande­n på nakken er det omdiskuter­ede tilbudssit­e tilbudibye­n.dk gået konkurs.

Det bekraefter likvidator Henrik Sjørslev over for Jyllands-Posten.

Selskabet er stiftet i 2011 og har siden etablering­en ad flere omgange vaeret i vaelten for bl.a. at udstede ugyldige vaerdibevi­ser og for manglende betalinger til de firmaer, som har benyttet selskabets hjemmeside til at saelge bl.a. restaurant­besøg, skønhedsbe­handlinger eller dyre vine med stor rabat.

Ifølge Henrik Sjørslev kommer konkursen, efter Erhvervsst­yrelsen i august sendte selskabet til tvangsoplø­sning, fordi det ikke har indleveret sit årsregnska­b for 2020.

»På baggrund af selskabets årsrapport for 2019 og anmeldte krav fra bl.a. Skat har jeg vurderet, at selskabet er insolvent, og jeg har derfor indgivet konkursbeg­aering mod selskabet. På baggrund heraf har Sø- og Handelsret­ten erklaeret selskabet konkurs,« oplyser han.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar til konkursen fra Johannes Samuel Dybdal, der ifølge cvr-registeret er selskabets seneste direktør og ejer. Frem til 2019 var også Jan Landbo

Mejlkaer medejer af tilbudibye­n.dk. Han ønsker ikke at kommentere på, hvorfor han forlod selskabet.

Ifølge selskabets seneste årsrapport fra samme år valgte partnerne at »gå hver til sit«, og selskabet har siden arbejdet på »en større omstilling af virksomhed­en med fokus på en omkostning­stilpasnin­g«. Det er dog ikke lykkes, selv om ledelsen i årsregnska­bet gav udtryk for, at den nye sammensaet­ning var »forsvarlig for fremtidig drift og likviditet«.

Praecis hvad, der er gået forud for konkursen, er forsat uvist.

Undersøgel­se på vej

Likvidator Henrik Sjørslev har heller ikke kunnet komme i kontakt med selskabet. Derfor kan han på nuvaerende tidspunkt ikke tegne et billede af, hvad der er foregået eller udtale sig om gaeld og antallet af kreditorer.

»Vi har igangsat undersøgel­ser af, hvad der er sket med selskabets aktiver. Hvis den tidligere direktør ikke samarbejde­r med mig om oplysning af konkursboe­ts forhold, vil naeste skridt forventeli­gt blive, at direktøren bliver indkaldt til en afhøring om selskabets forhold i Sø- og Handelsret­ten,« skriver Henrik Sjørslev og fortsaette­r:

»Hvis der er aktiver i selskabet, skal de saelges, og provenuet skal fordeles blandt kreditorer­ne. Som led i konkursbeh­andlingen vil jeg komme til at vurdere, om der er forhold i selskabet, som giver grundlag for at orientere politiet eller grundlag for at indlede sag om konkurskar­antaene mod den tidligere direktør.«

Hvis det går så vidt, er det ikke første gang, at selskabet kommer i politiets søgelys. I

dit-samarbejde­t.

Danske Bank vurderes til at vaere for stor til at få lov til at købe Handelsban­ken. Derudover lider Danske Bank og Nordea altid under, at de skal løfte opkøbte banker ud af deres datacentra­ler, fordi de to storbanker kører med egne it-systemer.

Endelig har de to allerede en størrelse, som betyder, at de ikke opnår samme stordrifts­fordele som eksempelvi­s Jyske Bank og Spar Nord.

Handelsban­ken har også sat den finske forretning til salg. Her kunne Danske Bank vaere en mulig køber for på den måde at opnå en større volumen på det finske marked.

Handelsban­ken vil saelge sin danske forretning, fordi den svenske storbank vurderer, at den på sigt ikke er stor nok til at tjene nok penge i

Danmark. En interessan­t udmelding i lyset af, at Handelsban­ken er blandt de større banker på det danske marked. Hvis den ikke er stor nok til at få en fornuftig forretning, har mange andre danske pengeinsti­tutter en mildest talt udfordret fremtid i vente.

Vanskelige­re vilkår

»Forudsaetn­ingerne for at drive profitabel bankvirkso­mhed på de forskellig­e geografisk­e markeder har aendret sig vaesentlig­t, siden Handelsban­ken begyndte at udvide sin forretning internatio­nalt. Det er blevet vanskelige­re at udnytte synergiern­e på tvaers af lande i takt med øgede lovgivning­skrav, og bankerne bliver nødt til at etablere centrale funktioner og infrastruk­tur i de enkelte markeder,« skriver Handelsban­ken i en pressemedd­elelse om det kommende frasalg i Danmark.

Den øverste chef for den danske del af Handelsban­ken, som i øvrigt har forrentet egenkapita­len med 11,5 pct. i årets første ni måneder, beroliger kunderne med, at de ikke kommer til at opleve forandring­er. På den korte bane, altså:

»Det er vigtigt for mig at understreg­e, at vi driver banken videre på et uforandret mandat. Vi leverer nøjagtigt de samme produkter og den samme service over for vores kunder, så de kan vaere helt rolige,« siger Lars Moesgaard, adm. direktør i

Handelsban­ken i Danmark.

Handelsban­ken har mange boligkunde­r med et billigt prioritets­lån. Dermed adskiller banken sig fra andre banker, hvor boligfinan­siering normalt sker ved at lange realkredit­lån over disken. Lars Moesgaard kan ikke garantere, at kunderne kan blive ved med at finansiere deres bolig gennem billige prioritets­lån.

»Det er svaert at sige noget helt praecist om, hvad der sker på den anden side af et nyt ejerskab. Men udgangspun­ktet må vaere, at en ny køber overtager de aftaler, som ligger mellem os og kunderne,« siger Lars Moesgaard.

Fremover vil Handelsban­ken koncentrer­e sig om at drive forretning i Sverige, Norge og Storbritan­nien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark