Jyllands-Posten

Vestas, Demant, Ørsted og Netcompany stak af fra hovedfelte­t i et indeks i grønt

-

Vestas trak mere og mere fra som onsdagen skred frem, og Demant kom ligeledes på banen. Også Ørsted endte med i toppen af det danske eliteindek­s.

Vestas blev hevet med af sektorryk i Europa, Demant rettede sig efter tirsdagens FDA-nyt, og Østed blev løftet på salg af halvdelen af en vindpark. Også Netcompany hagede sig fast i toppen efter en løftet anbefaling. Samlet gav flere grønne end røde aktier i C25 et plus til indekset på 0,78 pct. til 1.937,88.

Seniorakti­erådgiver Martin Munk, Jyske Bank, kaldte samlet set onsdag for en relativ stille dag, hvor der isaer var regnskaber fra udlandet, der praegede udviklinge­n herhjemme.

»Vi ser dog, at Demant kommer godt igen, efter et udkast fra FDA i går om billigere høreappara­ter,« siger Martin Munk.

Onsdag begyndte Demant at pløje de 114 sider fra FDA igennem, men indtil nu har det ikke givet anledning til aendrede holdninger hos nogen af de store danske høreappara­tproducent­er.

»Vi er glade for, at rammerne er kommet, og vi er nu ved at laese det hele igennem. Indtil nu aendrer det ikke på vores holdning om, at det her ikke kommer til at forstyrre markedet voldsomt,« siger Trine Kromann-Mikkelsen, kommunikat­ionschef hos Demant.

Onsdag steg Demant-aktien med 3,3 pct. til 300,50 kr.

Vestas steg med 5,8 pct. til 266,70 kr. - og aktien er nu kun faldet med 6,7 pct. i år.

»Vestas-aktien er udsat for utrolig store udsving. Markedet er lidt bekymret frem mod tal for Q3, der kan vaere påvirket af prisstigni­nger på komponente­r og fragt,« siger Jyske Banks seniorakti­erådgiver.

50 pct. at Vestas-projekt solgt

Energisels­kabet Ørsted har solgt halvdelen af havmøllepr­ojektet Borkum Riffgrund 3 på samlet 900 megawatt (MW) til Glennmont Partners for omkring 9 mia. kr. Ørsted steg 2,9 pct. til 915,40 kr.

Morgan Stanley løftede sin anbefaling på Netcompany til overvaegt fra ligevaegt og skruede kursmålet op til 860 kr. fra 715 kr., fremgik det af data fra Bloomberg News. It-aktien steg med 3,1 pct. til 766,50 kr.

Investorer­ne i DSV fik nyt fra Schweiz, hvor konkurrent­en Kuehne + Nagel kom med regnskab for 3. kvartal.

Regnskabet var noget bedre end ventet, men Citigroup flagede for en svag prissaetni­ng i air logistics. DSV faldt med 0,8 pct. til 1.513 kr.

Bankerne var igen i fokus onsdag. Et godt regnskab for 3. kvartal fra svenske SEB blandede sig med Handelsban­kens offentligg­ørelse af at ville skille sig af med de danske og finske aktivitete­r.

Sydbank kunne vaere en mulig budgiver i forhold til den danske del af Handelsban­kens forretning, og også Jyske Bank, som har vist opkøbsinte­resse herhjemme, kunne vaere en mulighed. Sydbank steg med 0,5 pct. til 222 kr., mens Jyske Bank faldt 0,8 pct. til 317,50 kr.

I bunden af C25 endte Danske Bank med et minus på 1,7 pct. til 113,05 kr.

Onsdag kom det frem, at svenske Finansinsp­ektionen mener, at Danske ikke i tilstraekk­elig grad har styr på vurderinge­n af risikoen for, at bankens tjenester i Sverige bliver anvendt til hvidvask og terrorfina­nsiering. Derfor har tilsynet kraevet, at disse punkter bliver udbedret senest den 30. juni naeste år.

Blandt sidepapire­rne blev Bioporto belønnet for at få en ny ledelse på plads. Aktien steg 6,1 pct. til 4 kr.

EAC Invest steg 12,4 pct. til 11.800 kr. efter at have fået fuldt medhold af Østre Landsret i en skattesag om frasolgte Plumrose i Venezuela i 2014. Skattestyr­elsen har nu fire uger til at beslutte, om sagen skal ankes til Højesteret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark