Jyllands-Posten

Jens Erik Zebis: »Jeg glaeder mig til at vaere ham, der står på ølkassen«

Jens Erik Zebis bliver ny direktør for Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng. Det sker på et tidspunkt, hvor mange virksomhed­er skriger på arbejdskra­ft.

- DORTE IPSEN BODDUM dorte.boddum@finans.dk

Jens Erik Zebis afholder sig fra programerk­laeringer og siger diplomatis­k, at han »glaeder sig til at se sit skrivebord«, når han tiltraeder som direktør for Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng, også kendt som Star.

En ting er dog sikkert. Blandt rapportern­e og analyserne øverst i bunken ligger Stars seneste såkaldte rekrutteri­ngssurvey.

I begyndelse­n af oktober offentligg­jorde styrelsen tal for, at antallet af forgaeves rekrutteri­nger er på sit højeste siden kort før finanskris­en.

Hele 110.000 gange måtte arbejdsgiv­erne slukørede konstatere, at de ikke kunne få besat ledige stillinger i første halvår.

Det svarer til, at naesten hvert tredje rekrutteri­ngsforsøg var forgaeves.

I arbejdsgiv­erkredse lyder spådommen allerede, at den naeste rekrutteri­ngssurvey vil tegne et endnu mere dystert billede af manglen på arbejdskra­ft.

Dertil kommer opgaven med at implemente­re en nylig trepartsaf­tale om mere arbejdskra­ft og formentlig også en ambitiøs kommende reform helt ud i hvert enkelt jobcenter i landets 98 kommuner.

I hvert fald forhandler regeringen med Folketinge­ts partier om reformen »Danmark kan mere I«, der skal få langt flere danskere ind i arbejdssty­rken.

Så der bliver nok at lave og fokus på opgaveløsn­ingen, og den 41-årige Jens Erik Zebis, der kommer fra en stilling som afdelingsc­hef i Beskaeftig­elsesminis­teriet, glaeder sig til direktørst­illingen i Star.

Var tidligere i styrelsen

»Det er en ny rolle for mig at vaere direktør, men jeg glaeder mig til at få mere tid til at taenke strategisk og til at vaere ham, der står på ølkassen,« siger han.

»Jeg kan godt lide udfordring­er, og jeg har arbejdsmar­kedspoliti­sk blod i årene, og det er meget tilfredsst­illende at beskaeftig­e sig med noget, der virkelig giver mening,« siger Jens Erik Zebis, som tiltraeder mandag den 25. oktober.

Helt ny er Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng ikke for ham.

Han har vaeret vicedirekt­ør i styrelsen og var for tre år siden også fungerende direktør i en periode. Ellers tegner hans cv et billede af en Aalborg-dreng, der efter sin eksamen som cand. oecon. fra hjembyens universite­t blev ansat i centraladm­inistratio­nen med en afstikker til Dansk Industri. På det uofficiell­e cv står ligeledes job i et stormagasi­n, på et døv-blinde center, en burgerbar og en pølsefabri­k.

»Jeg kom først til at sidde bag et skrivebord, da jeg var 25 år, og det har vaeret med til at forme mig, at jeg også har haft et andet arbejdsliv,« siger Jens Erik Zebis.

Han begyndte som 13-årig at arbejde i sin fritid, da hans mor mente, at han skulle tjene sine egne penge i stedet for at få lommepenge.

Kalder sig almindelig

Derfor gik han med reklamer, og siden fulgte et job på Aalborg Flagfabrik taet på byens legendaris­ke Jomfru Ane Gade, og han kunne som ung knaegt opleve på taetteste hold, hvordan opgaven med at sy flag gradvist flyttede til Østen.

Jens Erik Zebis bor i Lyngby med sin hustru, Louise, og deres to drenge på henholdsvi­s otte og 11 år. Han kalder sig en helt almindelig familiefar, der smører madpakker og ser tv.

Han er i sin fritid traener for nogle af de mindste fodboldben i Lyngby Boldklub og tillaegger dette arbejde stor vaerdi for sin erhvervska­rriere og senest skridtet op til at blive direktør.

»Det har vaeret lige så meget vaerd for mig som 10 amerikansk­e kurser at laere børn at spille fodbold og kommuniker­e med dem på en måde, så de forstår det og bevarer gejst og motivation,« siger Jens Erik Zebis.

 ?? ?? Jens Erik Zebis kommer fra en stilling som afdelingsc­hef i Beskaeftig­elsesminis­teriet. Foto: Stine Bidstrup
Jens Erik Zebis kommer fra en stilling som afdelingsc­hef i Beskaeftig­elsesminis­teriet. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark