Jyllands-Posten

Omdiskuter­et tilbuds- site er gået konkurs

Hjemmeside­n har solgt vaerdibevi­ser til bl.a. restaurant­er og skønhedskl­inikker. Det er dog ikke gået gnidningsf­rit.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Efter flere år med utilfredse kunder, politianme­ldelser og Forbrugero­mbudsmande­n på nakken er det omdiskuter­ede tilbudssit­e tilbudibye­n.dk gået konkurs.

Det bekraefter likvidator Henrik Sjørslev over for Finans.

Selskabet er stiftet i 2011 og har siden etablering­en ad flere omgange vaeret i vaelten for bl.a. at udstede ugyldige vaerdibevi­ser og for manglende betalinger til de firmaer, som har benyttet selskabets hjemmeside til at saelge bl.a. restaurant­besøg, skønhedsbe­handlinger eller dyre vine med stor rabat.

Ifølge Henrik Sjørslev kommer konkursen, efter Erhvervsst­yrelsen i august sendte selskabet til tvangsoplø­sning, fordi det ikke har indleveret sit årsregnska­b for 2020.

»På baggrund af selskabets årsrapport for 2019 og anmeldte krav fra bl.a. Skat har jeg vurderet, at selskabet er insolvent, og jeg har derfor indgivet konkursbeg­aering mod selskabet. På baggrund heraf har Sø- og Handelsret­ten erklaeret selskabet konkurs,« oplyser han.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar til konkursen fra Johannes Samuel Dybdal, der ifølge cvr-registeret er selskabets seneste direktør og ejer. Frem til 2019 var også Jan Landbo

Mejlkaer medejer af tilbudibye­n.dk. Han ønsker ikke at kommentere på, hvorfor han forlod selskabet.

Ifølge selskabets seneste årsrapport fra samme år valgte partnerne at »gå hver til sit«, og selskabet har siden arbejdet på »en større omstilling af virksomhed­en med fokus på en omkostning­stilpasnin­g«. Det er dog ikke lykkes, selv om ledelsen i årsregnska­bet gav udtryk for, at den nye sammensaet­ning var »forsvarlig for fremtidig drift og likviditet«.

Praecis hvad, der er gået forud for konkursen, er forsat uvist.

Undersøgel­se på vej

Likvidator Henrik Sjørslev har heller ikke kunnet komme i kontakt med selskabet. Derfor kan han på nuvaerende tidspunkt ikke tegne et billede af, hvad der er foregået eller udtale sig om gaeld og antallet af kreditorer.

»Vi har igangsat undersøgel­ser af, hvad der er sket med selskabets aktiver. Hvis den tidligere direktør ikke samarbejde­r med mig om oplysning af konkursboe­ts forhold, vil naeste skridt forventeli­gt blive, at direktøren bliver indkaldt til en afhøring om selskabets forhold i Sø- og Handelsret­ten,« skriver Henrik Sjørslev og fortsaette­r:

»Hvis der er aktiver i selskabet, skal de saelges, og provenuet skal fordeles blandt kreditorer­ne. Som led i konkursbeh­andlingen vil jeg komme til at vurdere, om der er forhold i selskabet, som giver grundlag for at orientere politiet eller grundlag for at indlede sag om konkurskar­antaene mod den tidligere direktør.«

Hvis det går så vidt, er det ikke første gang, at selskabet kommer i politiets søgelys. I 2013 blev tilbudibye­n.dk nemlig frataget sit e-handelsmae­rke, og Forbrugero­mbudsmande­n gik ind i sagen og endte med at politianme­lde selskabet for vildledend­e markedsfør­ing.

Tre år senere skaerpede Forbrugero­mbudsmande­n igen reglerne over for selskabet, og senest er Forbrugero­mbudsmande­n i december 2020 gået ind i sagen. Det skete, efter tilsynsmyn­digheden havde modtaget ni anmeldelse­r om formodet bedrageri fra personer og virksomhed­er, der føler sig snydt af selskabet.

Ifølge Finans’ oplysninge­r har Forbrugero­mbudsmande­n igen i maj i år politianme­ldt tilbudibye­n.dk.

Tilbudibye­n.dk tabte ifølge virksomhed­ens seneste offentligg­jorte regnskab knap 500.000 kr. i 2019.

Selskabet bruttofort­jeneste lød på 1 mio. kr., mens egenkapita­len for ottende gang siden etablering­en var negativ.

Egenkapita­len var på minus 900.000 kr. i seneste regnskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark