Jyllands-Posten

Danske Bank saenker renten på indlån

I kølvandet på Nationalba­nkens nedsaettel­se af rentesatse­r har Danske Bank nu, ligesom Nordea og Jyske Bank, valgt at saenke indlånsren­ten for private kunder.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Danske Bank bliver nu den tredje bank på få dage, der gør det dyrere for kunder at have opsparing stående.

Fredag meddelte banken, at man saenker renten på indlån for privatkund­er i Danmark til minus 0,7 pct.

Beslutning­en sker som følge af Nationalba­nkens nedsaettel­se af rentesatse­rne den 1. oktober, hvilket tidligere på ugen også har fået både Jyske Bank og Nordea til at saenke deres indlånsren­ter til ligeledes minus 0,7 pct.

»Renten på indlån er kun en lille del af den pakke, vi tilbyder vores kunder, som jo også består af staerk rådgivning, gode vaerktøjer, netvaerk og meget mere,« siger Niels Bang-Hansen, erhvervsdi­rektør i Danske Bank.

Graense ved 100.000 kr.

Graensen for, hvor mange penge kunder kan have stående uden at betale for det, er fortsat 100.000 kr. Det vil sige, at den negative rente først gør sig gaeldende, når opsparinge­n overstiger det beløb, og ligeledes også kun beregnes af det, der overstiger.

Har kunder altså 300.000 kr. stående på en opsparing ved Danske Bank, vil der skulle betales renter af de 200.000 kr.

»Vi må konstatere, at det lave rentenivea­u varer ved, og at de negative renter fortsaette­r med at falde. Det bliver vi som bank nødt til at reagere på for at sikre os den nødvendige kapital,« understreg­er Niels Bang-Hansen om beslutning­en, der traeder i kraft den 25. oktober.

Danske Bank har ligeledes besluttet også at saenke renten på indlån for erhvervsku­nder til minus 1,1 pct. fra den 1. december.

»Vi kan heldigvis se, at langt de fleste af vores erhvervsku­nder er kommet fornuftigt igennem coronakris­en, at der er fart på rigtig mange virksomhed­er, og at de er gode til at tilpasse sig aendringer,« afslutter Niels Bang-Hansen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark