Jyllands-Posten

Lighthouse har nået toppen

Onsdag støbte Per Aarsleff gulvet til den øverste etage i Lighthouse-tårnet på Aarhus Ø. Tag med en tur på toppen af Danmarks højeste boligbygge­ri, som står klar til indflytnin­g naeste år.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

»Hold nu k...«

Der er lidt nerver på, for selv om højdeskrae­k ikke plejer at vaere det store problem, så er det altså voldsomt højt, det her – fyrtårnet på spidsen af Aarhus Ø.

»Vaersågod,« lyder det med et skaevt smil fra dagens ”turguide”, Jesper Scharff Lanng, entreprise­leder ved Per Aarsleff.

Han holder døren til den skramlende byggeeleva­tor, der har bragt os op til 39. etage i Lighthouse-tårnet, og fotografen og jeg stiger ud på etagen i anslåede 120 meters højde over resten af Aarhus.

Der er åbent til alle sider, dagens blaesevejr er absolut ikke mindre heroppe, og vi bevaeger os forsigtigt ud mod kanten og en fabelagtig udsigt til alle sider.

Midlertidi­ge raekvaerk af braedder er sat op langs kanterne, og mens Jesper Scharff Lanng uden problemer saetter hånden på raekvaerke­t og kigger ud, holder jeg lidt afstand, men vover mig så helt hen, så jeg med en hånd på betonstolp­en kan kigge ned på Isbjerget og vandet, hvor små ”taendstikm­aend” går rundt på promenaden.

Et enkelt kig ud over kanten og nedad er nok for undertegne­de, og efter en tur hele vejen rundt, hvor der er fint lae i østsiden ud mod vandet, bevaeger vi os mod toppen af Lighthouse ad de indvendige trapper. På naestøvers­te etage, den 43. etage, er der fyldt med jernstolpe­r, som holder daekket – eller loftet – ovenover, som netop er blevet støbt.

Sidste tur mod toppen foregår af en udendørs åben jerntrappe – puha – og her kan vi se det nystøbte gulv – eller daek – på 44. etage. Det er her, en restaurant skal indrettes i den ene side, og i den anden side vil der blive etableret en åben udsigtspla­tform for alle gaester.

Og der står vi så under åben, solbeskinn­et himmel i 142 meters højde og ser vor by og bugt fra tårnets top.

»Jo, det er ret vildt,« smiler Jesper Scharff Lanng, for byggeri i den højde er også første gang for ham og hans byggeteam.

Slut med betonkanon

Støbningen af daekket på 44. etage er det sidste, som Per Aarsleff laver med den betonkanon, som har vaeret brugt hele vejen op igennem højhuset. Det sidste daek, som bliver undertag på højhuset, støbes på anden vis, og dermed har Per Aarsleffs betonteam i store traek gjort deres arbejde faerdig.

Herfra gaelder det så de øvrige

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark