Jyllands-Posten

Efterlyst 13-årig pige blev fundet i Belgien

En 19-årig mand er blevet anholdt i Belgien i sagen om den 13-årige, der forsvandt på vej til skole i København.

-

Den 13-årige pige Omra Khanwali, der forsvandt fra København fredag i sidste uge, blev tirsdag aften fundet i god behold i Belgien. Det oplyser Københavns Politi i en pressemedd­elelse.

Hun blev fundet i selskab med en 19-årig afghansk mand, der siden er blevet anholdt af belgisk politi.

»Nu fortsaette­r efterforsk­ningen med at få klarlagt sagens naermere omstaendig­heder,« skriver politiet.

Omra Khanwali forsvandt fredag morgen, da hun var på vej til skole på Amager i København med sin storesøste­r. De to var sent på den, så storesøste­ren løb i forvejen.

Da Omra Khanwali ikke kom hjem fredag eftermidda­g, blev familien urolig og alarmerede politiet. Det viste sig, at hun ikke var dukket op i skole.

Internatio­nal efterlysni­ng

Hun blev efterfølge­nde efterlyst internatio­nalt. Omkring klokken 20 tirsdag aften fandt belgisk politi frem til hende og den 19-årige mand.

»Vi har fra et tidligt tidspunkt set mod udlandet, fordi der var en raekke indikation­er på, at hun havde forladt landet og var i god behold,« siger vicepoliti­inspektør Brian Belling i pressemedd­elelsen.

»Det fik vi heldigvis bekraeftet her til aften (tirsdag, red.), da vi i taet samarbejde med vores belgiske kolleger kunne spore pigens lokation til et lokaltog.«

Politiet har holdt efterforsk­ningen taet til kroppen, men det har der vaeret en god forklaring på, siger Brian Belling.

»I en efterforsk­ning som denne kan det vaere ødelaeggen­de, hvis vi for tidligt laegger os fast på ét spor – både i vores efterforsk­ning og i det, som vi fortaeller offentligh­eden om vores fremskridt. Derfor håber jeg på forståelse for, at det har vaeret nødvendigt at holde efterforsk­ningskorte­ne meget taet i denne sag,« lyder det.

Københavns Politi vil bruge de naeste dage på at kortlaegge og få det fulde overblik over de seneste dages begivenhed­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark