Jyllands-Posten

Flere golfstjern­er vil spille i udskaeldt udbryderli­ga

Lee Westwood er det naeste store navn, der ønsker at spille på ny tour, som er støttet af saudiarabi­ske midler.

-

Rory McIlroy har kaldt det for et kuldsejlet projekt, men Super Golf League har alligevel fået flere spillere til at slikke sig om munden. Onsdag bekraefted­e to spillere, at de agter at spille på den nye tour, der med finansiel støtte fra Saudi-Arabien skal konkurrere med DP World Tour og PGA Tour. Det drejer sig om den engelske stjerne Lee Westwood samt Richard Bland, der vandt sidste års udgave af British Masters, som spilles igen i denne uge.

»Jeg har bedt om frigørelse hos PGA Tour og DP World Tour, ligesom mange andre vil gøre det. Det er en mulighed for at spille en stor turnering i England mod nogle af de bedste spillere i verden,« siger Lee Westwood ifølge Reuters.

Super Golf League har fået heftig kritik fra nogle af sportens største stjerner, heriblandt Tiger Woods, Jordan Spieth, Justin Thomas og altså Rory McIlroy, som har svoret troskab til PGA Tour. Saerligt båndene til SaudiArabi­en har fået kritikken til at vaelte ned over turneringe­n, som forsøger at lokke spillere med kaempemaes­sige praemiepul­jer. PGA Tour og DP World Tour har allerede slået fast, at spillere, der helliger sig Super Golf League, bliver udelukket fra de to store tours samt Ryder Cup.

Tidligere på året blev Phil Mickelson udskammet af kolleger og iagttagere, da han afslørede sine intentione­r om at spille på den lukrative tour.

Lee Westwood forstår ikke kritikken af båndene til Saudi-Arabien.

»Formel 1 kører løb der,

Newcastle er delvist ejet af folk derfra, der har vaeret boksning der, og jeg tror også, der er blevet spillet snooker og dart der,« siger han.

Ifølge mediet Golfweek er der 20 mio. dollars i praemiepul­jen i den første turnering på den nye tour i juni. Det svarer til 141 mio. kr. Til sammenlign­ing er der knap det halve i praemiepul­jen, når spillerne på PGA Tour er i aktion i denne uge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark