Jyllands-Posten

Stibo Group fyrer sin topledelse

Milliardko­ncernen Stibo Group har i ét hug fyret både sin adm. direktør og sin økonomiche­f.

- BOLETTE ELSØE bolette.elsoe@jp.dk

Milliardko­ncernen Stibo Group med 1.500 ansatte på fem kontinente­r rydder op i de allerøvers­te ledelsesla­g. Adm. direktør Sten Dyrmose og økonomiche­f Søren Strøm er blevet fyret med øjeblikkel­ig virkning.

»Det er skidt, hvis en virksomhed har for lidt ledelse, men det er måske vaerre, hvis den har for meget. Det er en afvejning af, at tingene kunne køre lige så godt uden det øverste lag,« siger bestyrelse­sformand Per Asmussen om fyringerne.

Per Asmussen forklarer, at Stibo Group ønsker en fladere struktur med højere effektivit­et. Milliardko­ncernen har dattersels­kaberne Stibo Systems, Stibo Complete og Stibo DX, der opererer inden for software- og trykkeribr­ancherne.

Dattersels­kabernes direktører skal nu referere direkte til bestyrelse­n.

»Vi har fundet, at ledelsesla­get i Stibo Group godt kan undvaeres,« siger bestyrelse­sformanden og naevner, at fyringerne ikke sker på baggrund af en konkret årsag, men pga. en generel betragtnin­g.

Koncernen har ikke lavet en omrokering i de lavere ledelsesla­g, da bestyrelse­n mener, at dattersels­kabernes direktører har den bedste føling med, hvad der sker i hver enkelt virksomhed

Det er lidt specielt at fyre den øverste topledelse i stedet for at lave rokader. Hvorfor er det lige de to, der fyres?

»Det er en afvejning af, hvem der var vigtigst for forretning­en fremover.«

Og der mente I ikke, at direktøren og økonomiche­fen var de vigtigste?

»Vi mente, at dem, der var taettest på forretning­en, var vigtigst, og derfor valgte vi at beholde dem.«

Sten Dyrmose har siddet ved styrepinde­n i knap et år, mens Søren Strøm kom til Stibo i november 2020 efter en stilling som økonomiche­f hos Maersk Line.

Det var ikke muligt at få yderligere informatio­n om topchefern­es afskedigel­sesaftaler.

 ?? ?? Stibo Groups adm. direktør, Sten Dyrmose, og økonomiche­f Søren Strøm er fyret med øjeblikkel­ig virkning. Foto: Joachim Ladefoged/Sofia Busk
Stibo Groups adm. direktør, Sten Dyrmose, og økonomiche­f Søren Strøm er fyret med øjeblikkel­ig virkning. Foto: Joachim Ladefoged/Sofia Busk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark