Jyllands-Posten

COOLRUNNER

-

Coolrunner åbnede i 2015 og er den største danske online handelspla­tform.

Butikken specialise­rer sig i at forbinde webshops eller private saelgere, lagre og transportø­rer.

Der er 35 ansatte.

Coolrunner håndterer 18 mio. årlige forsendels­er.

Virksomhed­en servicerer 5.000 erhvervsvi­rksomheder og 380.000 private kunder.

På markedet findes også bl.a. DSV og Amazon. vidt omfang simpelthen er et økonomisk motiveret valg. Når købekrafte­n falder, hvorfor så købe et nyt puslespil, hvis du kan få et, der har vaeret samlet én gang, til den halve pris?« siger Per Imer.

Faerre solgte havemøbler

Mens varer som tøj, outdoor og hobbyting hitter blandt kunderne, er salget faldet for de varegruppe­r, man ikke snart har behov for, såsom havemøbler, en grill eller en vaskemaski­ne.

»Vi kan se rigtig meget af den strøm, der går igennem motoren. Når noget går lidt ned det ene sted, så går det andre gange op et andet sted. Det er de hårde ting, som folk har købt meget ind af, der er under pres,« forklarer direktøren.

Han siger, at der i erhvervsli­vet laenge er taenkt i, hvorledes man kan skubbe til miljøindsa­tsen.

Nu bliver den skubbet af forbrugern­es privatøkon­omiske situation, der er maerket af inflation og krigen i Ukraine, som giver højere energipris­er.

»I vores branche, som haenger meget taet sammen med e-commerce, er der opstået et nyt begreb, der hedder re-commerce. Det betyder direkte oversat ”genhandel”,« siger Per Imer.

Han peger på, at genhandel er en tendens, vi har set i udlandet, og som måske er ved at blive taenkt ind i de enkelte forretning­smodeller herhjemme.

Uanset hvad der motiverer trenden, tror Per Imer på, at den godt kan bide sig fast og skubbe til en positiv udvikling, der er til gavn for alle.

Helbred og skønhed

Foruden handel med brugte ting, er der isaer to områder, som har oplevet en staerk vaekst, nemlig helse- og skønhedspr­odukter.

»Under corona var der flere, der fordoblede deres forretning, hvor det gik rigtig staerk,« fortaeller direktøren.

Også Coolrunner har maerket en optur under corona. Per Imer fortaeller, at virksomhed­en er kommet ud af dette års 1. kvartal med en vaekst på bundlinjen på 25 pct.

Vaeksten er dels båret frem af nye kunder og dels af, at kunde til kunde-salget er vokset.

 ?? ?? Coolrunner er den største danske onlineplat­form og servicerer ca. 5.000 virksomhed­er og 380.000 private kunder, som står for 18 mio. forsendels­er årligt. Arkivfoto: Jens Hartmann
Coolrunner er den største danske onlineplat­form og servicerer ca. 5.000 virksomhed­er og 380.000 private kunder, som står for 18 mio. forsendels­er årligt. Arkivfoto: Jens Hartmann

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark