Jyllands-Posten

ANKLAGESKR­IFTET MOD DEN 21-ÅRIGE MAND

-

nogle indsatte.

Kører ad busbanen på Viborgvej og kører over for rødt i krydset på Vestre Ringgade/Silkeborgv­ej.

Stjaeler 64 Red Bulls fra en Circle K-tank til en samlet vaerdi af ca. 1.200 kr.

Kører først over for rødt og kort efter for gult på Hasle Ringvej.

Overskride­r spaerrelin­je og skaber fare for en modkørende trafikant.

Brud på våbenloven: Manden er i besiddelse af en 9 mm-pistol med isat magasin og løse skud.

Sammen med tre andre maend råber han skaeldsord mod politiet: »I er nogle fucking svanse«, »I er nogle fucking bøsserøve« og »I er nogle fucking ludere«. På samme tid forsøger han at forhindre politiet i at anholde en af maendene.

Råber »fuck af« til en politibetj­ent og forstyrrer den offentlige orden.

Naegter at standse sin bil, da politiet giver tegn med lys og lyd.

Taler i mobiltelef­on under kørsel og kan ikke fremvise kørekort.

Kører 117 km/t. på en straekning, hvor der maks. må køres 70 km/t. Kan ikke fremvise kørekort.

Brud på fyrvaerker­iloven: Manden er i besiddelse af tre bomberør uden politiets tilladelse.

Tiltalt for flere forhold: overtraede­lse af våbenloven for at vaere i besiddelse af en såkaldt totenschla­eger (en kort knippel). Råber skaeldsord ad en politiassi­stent. Kører over for rødt. Overlader sin bil til en person, der ikke lovligt kunne føre bilen.

føre den.

Møder op ved Aarhus Arrest og råber ind til

Overlader sin bil til en person, der ikke lovligt kunne

Benytter telefon under kørsel.

Sammen med en anden fastholder manden en kvinde i en sofa og tager hendes mobil mod hendes vilje. Ved samme lejlighed sparker manden til et tv, så det går i stykker. Skaden vurderes til 5.499 kr.

Påkører og invalidere­r en politibetj­ent under en biljagt. Biljagten begynder, da politiet forsøger at standse manden. Den 21-årige mand vaelger at køre direkte mod en betjent, der må springe til siden og får klemt sit ben i patruljevo­gnens dør. Herefter stikker han af og begår en lang raekke overtraede­lser under biljagten og er til stor fare for andre trafikante­r. I et kryds kører han frem for rødt og påkører en ung betjent, der er i gang med at laegge en sømmåtte ud for at standse bilen. Den 21-årige undlader at hjaelpe betjenten, der øjensynlig­t er i livsfare efter påkørslen.

Manden er varetaegts­faengslet og overfalder en politiassi­stent med hån og skaeldsord: »Det er bare, fordi der står 1-0 til mig« og »du er et fucking svin, og det ved du godt«. den rammer en person. Personen er betjenten Stefan Nymann. Han var i faerd med at laegge en sømmåtte ud, da han blev ramt af en bilist, som anklagemyn­digheden mener, er den 21-årige mand, der onsdag sad på anklagebae­nken i Aarhus Byret.

Efter episoden i krydset foretog politiet ransagning af 11 adresser, telefonafl­ytninger og satte helikopter­e i luften i forsøget på at finde den 21årige mand, der på tidspunkte­t for påkørslen i forvejen var eftersøgt af politiet.

To dage efter episoden meldte den unge mand sig selv til politiet, hvorefter han blev varetaegts­faengslet i sagen.

»Der er en del forhold og fakta, som anklagemyn­digheden og forsvarer er enige om, blandt andet, at det var tiltalte, der førte bilen,« lød det fra anklageren, inden han gav ordet videre til den tiltalte, som skulle i vidneskran­ken og afgive sin forklaring af, hvad der skete den 18. juni 2021.

»Jeg blev bange«

Dommeren bad den 21-årige mand om at tage plads ved vidneskran­ken i midten af lokalet.

Anklageren lagde ud med at stille spørgsmål til den bil, som den tiltalte erkender at have ført den 18. juni 2021.

Den tiltalte forklarede i retten, at han kom hjem til familiens lejlighed, hvor han stjal nøglerne til sin svigerinde­s bil. Anklageren spurgte den 21-årige, hvorfor han skulle ud at køre, hvortil den tiltalte svarede:

»Er det ikke lige meget? Jeg kan ikke huske, hvor jeg skulle hen, jeg ville bare køre en tur,« sagde den 21-årige, der to måneder for inden havde fået frataget sit kørekort.

Den tiltalte kørte rundt med sin ven i sin svigerinde­s bil, selvom han var eftersøgt af politiet i forbindels­e med en anden sag. I vidneskran­ken fortalte den 21-årige, at han i forbindels­e med biljagten blev påkørt af politiet.

»Det er da klart, at jeg blev bange. Jeg har ført vaeret ude for faerdselsu­lykker, hvor jeg er kommet til skade. Folk kører jo som sindssyge,« lød det fra tiltalte, der forsøgte at køre fra politiet og i den forbindels­e satte retning mod krydset Åby Ringvej/Silkeborgv­ej, hvor betjent Stefan Nymann var ved at laegge en sømmåtte ud med henblik på at stoppe tiltalte.

Glasskår i øjnen

Tiltalte forklarede, at han ikke så betjenten Stefan Nymann, da tiltalte kørte ind i krydset Åby Ringvej/Silkeborgv­ej.

»Jeg havde ingen chance for at se ham, når han stod på hug,« sagde den 21-årige mand, der tilføjede, at han ikke

Tegning: Rasmus Sand Høyer

bemaerkede, at han ramte betjenten.

Ifølge den tiltalte fik ham og hans kammerat, der begge befandt sig i bilen, glasskår i øjnene, da de kørte over sømmåtten, og sidespejle­t angiveligt røg af og fløj gennem ruden.

»Hvornår fandt du ud af, at du havde ramt en betjent,« spurgte ankalgeren.

Tiltalte forklarede, at han efter episoden blev ringet op af en kammerat.

»Han sagde, at jeg havde kørt en betjent ned. Jeg gik ind på nyhederne, hvor jeg kunne se, at jeg var efterlyst med navn og billede. Jeg var meget rystet over det,« fortalte den 21-årige mand i vidneskran­ken.

Lige efter episoden flygtede den tiltalte fra stedet og kørte til Gl. Brabrand, hvor han efterlod svigerinde­ns bil.

Da anklageren spurgte, hvorfor tiltalte ikke meldte sig selv med det samme, svarede han:

»Jeg skulle lige sluge den. Jeg ville sige farvel til mine foraeldre og pakke en taske,« lød det fra tiltalte, der i retten forklarede, at han var klar over, at han ville blive varetaegts­faengslet i sagen.

Inden retten blev haevet afspillede anklagemyn­digheden atter videoen fra Teslaen, der viste påkørslen af betjent Stefan Nymann.

»Er det ok kørsel?,« spurgte anklageren.

»Nej, det er det ikke,« svarede tiltalte.

»Ville du køre på samme måde i dag?,« spurgte anklageren.

»Nej, jeg kunne ikke finde på at udsaette andre for fare,« lød svaret fra tiltalte.

6. august 2020: 23. september 2020: 9. november 2020: 27. november 2020: 11. december 2020: 25. december 2020: 4. januar 2021: 26. januar 2021: 26. februar 2021: 11. marts 2021: 12. marts 2021: 15. marts 2021: 20. marts 2021: 7. april 2021: 9. april 2021: 12. juni 2021: 18. juni 2021: 28. oktober 2021:

Det er da klart, at jeg blev bange. Jeg har ført vaeret ude for faerdselsu­lykker, hvor jeg er kommet til skade. Folk kører jo som sindssyge 21-ÅRIG MAND, DER ER TILTALT FOR AT HAVE PÅKØRT BETJENT

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark