Jyllands-Posten

Jacob Bundsgaard­s gode exit fra borgmester­posten!

Jacob Bundsgaard laver en ny Wammen! Der er en god flaske rødvin på højkant.

- OLE KRABBE OLESEN

»Vi kommer ikke til at saette byudviklin­gen i stå, men vi skal vaere meget mere praecise i, hvad man kan forvente sig af et byggeri i Aarhus,« siger Jacob Bundsgaard, som generelt vil øge borgersama­rbejdet i kommunen. »Det handler bl.a. om større indflydels­e og flere kompetence­r til de lokale faellesråd.« Se JP Aarhus den 30. april 2022.

Det er gode takter fra Aarhus Kommunes nuvaerende borgmester. Det forudsaett­er imidlertid, at alle faellesråd­ene agerer efter de samme spilleregl­er. Alle valgberett­igede borgere i de respektive lokalsamfu­nd skal naturligvi­s have stemmeretl­ig adgang til faellesråd­enes generalfor­samlinger. Som det er nu, så er det f.eks. i Beder-MallingAjs­trup Faellesråd kun de foreninger, der betaler 450 kr. til faellesråd­et, der har stemmeret. Som borger kan jeg kun vaere med på en lytter, men må dog godt ytre mig.

Jeg har yderligere to forslag til fremme af borgerindd­ragelse:

Forslag nr. 1: Byrådet forpligter involvered­e forvaltnin­ger og/eller politikere til at offentligg­øre visioner/oplaeg til de projekter, forvaltnin­gerne vaelger/pålaegges at bruge ressourcer på til evt. fremtidig lokal og kommunal udvikling. Disse planer/projekter offentligg­øres på kommunens hjemmeside. Aarhus Lokalplan Portal

Hvert år i forbindels­e med budgetvedt­agelsen evalueres og forbedres forslag 1 efter høring hos de enkelte forvaltnin­ger.

Forslag nr. 2: I de enkelte lokalbyer og/eller lokalområd­er kan x antal personer (antal engagerede borgere i pct. x antal indbyggere/beboere) forlange et fysisk eller et digitalt dialogmøde/borgermøde med den/de forvaltnin­g(er) og/eller den/de politiker(e), som er relevante for emnet. Procentsat­sen fastlaegge­s hvert år sammen med budgetvedt­agelsen.

I 2019 indgik jeg et vaeddemål med Jacob Bundsgaard. Min påstand var og er, at Jacob Bundsgaard kun har fokus på Aarhus by og altid kun siger Aarhus by. Det gør han så igen i interviewe­t med JP Aarhus den 30. april. Jeg har – efter min mening – stadig en flaske god rødvin

Tegning Rasmus Sand Høyer

til gode. Jacob Bundsgaard understreg­ede ved vaeddemåle­ts indgåelse, at det skulle vaere en god flaske. Vi har Bichel i Malling. Malling er en del af Aarhus Kommune! Jeg har ofte inviteret Jacob Bundsgaard til Malling en dag, Malling Kro har åbent. Det gør jeg hermed igen.

Jeg saetter en flaske mere på spil om Jacob Bundsgaard­s exit fra borgmester­posten i Aarhus.

Hvis Socialdemo­kratiet danner regering efter valget i 2023, bliver Jacob Bundsgaard igen tilbudt en ministerpo­st. Det vil give Jacob Bundsgaard den gode exit, men er måske et år for tidligt for den unge Anders Winnerskjo­ld.

Så i stedet for en ny Wammen i 2023 venter Jacob Bundsgaard til medio 2024, hvor Anders Winnerskjo­ld så har fået flere kilometer i

cand.merc.

Hvis Jacob Bundsgaard genopstill­er til borgmester­posten i november 2025, så har jeg tabt en flaske rødvin.

fødderne. Her bliver Jacob Bundsgaard så igen i forbindels­e med en regeringsr­okade tilbudt en ministerpo­st – og takker ja.

Hvis Jacob Bundsgaard genopstill­er til borgmester­posten i november 2025, så har jeg tabt en flaske rødvin.

Den vil jeg selvfølgel­ig bede Bichel levere til Jacob Bundsgaard – uanset om han bliver valgt eller ej.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark