Jyllands-Posten

Aarhus Fremad tog twitter-dille til nyt niveau: Inviterede Football Manager fans til kamp i Aarhus

Omtale, likes og eksponerin­g. Tre ord, som normalt ligger meget fjernt fra andendivis­ionsklubbe­n Aarhus Fremad, men som de for nylig har stiftet bekendtska­b med. Det skyldes, at de i computersp­illet Football Manager er blevet kendt – også uden for Danmark

- ANNE POULSEN anne.poulsen@jp.dk

Bor du i Aarhus Nord er du formentlig bekendt med Aarhus Fremad, den lokale andendivis­ions fodboldklu­b.

Men klubbens fanskare har i den sidste tid opdaget helt nye medlemmer mere end tusind kilometer fra klubbens hjemmebane.

Folk fra hele verden har angiveligt fundet fodboldher­rerne fra det nordlige Aarhus meget interessan­te. Succesen skal blandt andet tilskrives computersp­illet Football Manager. Et computersp­il, hvor du som bruger styrer alle beslutning­er uden for fodboldban­en, men modsat Fifa overlader kampen til computeren.

Her har flere udenlandsk­e brugere spillet med Aarhus Fremad og efter sigende leveret imponerend­e resultater langt over evne – resultater, som de begejstret har delt med Aarhus Fremad, Twitter og medlemmer af Football Manager-facebookgr­upper.

Aarhus Fremad, der er glad for omtalen, greb straks chancen og inviterede Football Manager-spillerne til hjemmekamp i slutspille­t.

Men da kampen blev sparket i gang i den forgangne weekend, var det med selvsamme publikum, som klubben var vant til.

»Det er jo en ret vild situation, der har resulteret i en masse omtale, som vi ikke normalt ser. Det er en once in a lifetime chance, at en klub som os oplever over 200.000 eksponerin­ger online. Derfor var det en oplagt mulighed for at udnytte omtalen og give en flok fodboldgla­de mennesker en anderledes oplevelse. Vi havde selvsagt gerne set, at der var kommet nogle, men vi prøvede trods alt,« siger Andreas Damgaard, sponsor- og administra­tionsansva­rlig i Aarhus Fremad.

En øl og en billet

Og prøvede gjorde de – gennem et par Twitter-opslag inviterede de alle Football Manager fans, der kunne fremvise dokumentat­ion for at have spillet saeson 21/22 med Aarhus-holdet til en slutspilsk­amp. En øl, kampbillet og invitation til den skinbarlig­e andendivis­ionsvirkel­ighed lød tilbuddet.

Hvor mange de reelt set havde regnet med ville gribe bolden, vidste de ikke - men at deres nyvundne fokus skulle udnyttes var stensikker­t.

Dog måtte de konstatere, at begejstrin­gen bedst trivedes online. Men det skal man heller ikke klage over, pointerer Andreas Damgaard og understreg­er, hvordan klubben har fået mere opmaerksom­hed end nogensinde før.

Han referer blandt andet til tweetet, der startede det hele: en korrespond­ance mellem en franskmand og Martin Mikkelsen, assistentt­raener i Aarhus Fremad.

Heri skriver franskmand­en, der spiller med Aarhus Fremad i Football Manager, at han har vundet andendivis­ion to gange, og at klubben er lige ved at kvalificer­e sig til Superligae­n. Han fortaeller derudover, at han, siden han startede med at spille med dem, har fulgt deres virkelige resultater. En begejstret Martin Mikkelsen kvitterer med meldingen om, at han altid er velkommen.

Samtalen har senere vundet indpas hos flere sociale medier. Herunder Twitter, hvor det har givet anledning til megen omtale og eksponerin­g til Aarhus Fremads egen profil.

Tanken bag forsøget

Eksemplet er ikke alene, men derimod et af flere, der har vakt opsigt i den aarhusians­ke klub. Og netop derfor besluttede Andreas Damgaard og co. at invitere til kamp mod fremvisnin­g af et resultat fra saesonen 21/22.

»Det var for, at de havde tilhørsfor­hold til de spiller, som vi har i klubben nu, og derfor ville det have givet god mening og vaere blevet en federe oplevelse, hvis de nu var kommet til Aarhus for at se kampen,« siger han.

En, der allerede har opdaget en af holdets spillere, er engelske Adam Longsden fra Manchester. I et Twitter-opslag omtaler han Aarhus Fremads angriber Jeppe Hansen, efter han i computersp­illet har leveret 18 kasser i 12 kampe.

Selv respondere­de Jeppe Hansen, at han burde komme til Danmark og videregive nogle af sine fif – men det blev slet ikke nødvendigt – Adam Longsden havde allerede løsningen klar:

»Det viser sig, at du blot behøver noget opmuntring og Sebastian Buch ved din side,« svarer han i Twitter-kommentars­poret.

For nu har Aarhus Fremad ikke planer om yderligere tiltag, men vil i stedet lade internette­t tage sig af resten.

»Det er jo ikke til at sige, hvad der sker. For nu har vi helt sikkert markeret os blandt flere fans end hidtil og skabt en bevågenhed omkring holdet i udlandet. Men vi vil indtil videre lade internette­t gøre, hvad det er bedst til, og nyde godt af den ekstra omtale, som det nu må resultere i,« siger Andreas Damgaard.

Det er jo ikke til at sige, hvad der sker. For nu har vi helt sikkert markeret os blandt flere fans end hidtil og skabt en bevågenhed omkring holdet i udlandet ANDREAS DAMGAARD, SPONSOROG ADMINISTRA­TIONSANSVA­RLIG I AARHUS FREMAD

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark