Jyllands-Posten

»Fritz Hansen er klar, mit team er klar, og jeg er klar til at komme videre«

Jesper Panduro er stoppet som direktør i Skagerak. Dermed er han for alvor fortid i møbelvirks­omheden, som han praegede i en årraekke som ejerleder.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Jesper Panduro vil i gang med at leve et liv med faerre aftaler og mindre travlhed.

I mere end 15 år var han ejerleder i møbelvirks­omheden Skagerak, der tidligere hed Trip Trap og isaer er blevet kendt for at designe og producere havemøbler i teaktrae.

I december 2021 blev virksomhed­en solgt for et ikkeoplyst beløb til Fritz Hansen, der er blevet internatio­nalt kendt for at saelge designmøbl­er af blandt andre Arne Jakobsen og Hans J. Wegner.

Da salget blev annonceret, var udmeldinge­n, at Jesper Panduro fortsatte som direktør. Men den post forlod han tirsdag den 19. april. Uden drama, lyder det fra hovedperso­nen.

»Fritz Hansen er klar, mit team er klar, og jeg er klar til at komme videre, selv om Skagerak lever videre i mit hjerte og mit hoved,« konstatere­r Jesper Panduro.

Nu skal han »lige traekke vejret«, og så ser han frem til en sommer, der skal handle om naerhed og tid sammen med ikke mindst sin aegtefaell­e og partner i Skagerak, Vibeke ”Vibs” Panduro, og deres to børn, Simon på 19 år og 16-årige Johanne.

Familien bor i et rødpudset hus i Aalborg og har et sommerhus i Svinkløv på den jyske vestkyst samt ferieplane­r på Bornholm.

Til sommer kan der sikkert findes timer til at laese bøger og lytte til musik. Senest holdt Jesper Panduro af at laese romanen ”Nu taler jeg” af Rikke Viemose og lytte til amerikansk­e Khruangbin, der blender rock, funk og psykedelis­k musik.

»Bogen handler om sexisme og feminisme, og den er både god og vigtig. Khruangbin­s musik er ny for mig og giver en god stemning,« siger Jesper Panduro.

Skal på fisketur med en ven

Om han senere på året eller i 2023 for alvor viser sig som en investor, der vil poste penge i virksomhed­er, melder han ikke klart ud om.

Indtil videre har han sammen med sin aegtefaell­e investeret i det unge tøjfirma Proem Parades og i etablering­en af en skov.

»Der dukker nok noget mere op henad vejen. Men det er lige så vigtigt at vaere sammen med familie og med venner, og jeg skal helt sikkert på nogle fisketure med min ven Michael Christoffe­rsen. Om jeg så ender med at fange mere end hidtil, det må vise sig,« som han udtrykker det.

Jesper Panduro voksede op i Horsens med en mor, der arbejdede i en børnehave, mens faren var saelger for siden at blive direktør.

Han arbejdede i en periode i Siemens, og det kom Jesper Panduro også til herhjemme og i den tyske finansby Frankfurt.

Senere fik Jesper Panduro en HD i regnskab, men hvad han egentlig ville, anede han ikke.

»I lang tid betragtede jeg livet som en flod, hvor jeg enten stod på en tømmerflåd­e, som lå roligt i vandet, eller også opholdt jeg mig på mindre stykker trae. Først for cirka 15 år siden blev jeg bevidst om, hvad jeg ville, og hvem jeg ville vaere.«

En introvert person

Afsaettet til at finde sig selv fik han, da han gik til en psykolog i den tro, at han havde stress. Det var ikke tilfaeldet, fastslog psykologen. Til gengaeld var Jesper Panduro i firmaets tjeneste blevet til noget, han ikke ville vaere.

»Jeg blev klar over, at jeg som en introvert person for eksempel havde brug for at traekke mig tilbage, når vi havde vaeret sammen med en masse mennesker på en møbelmesse,« siger Jesper Panduro.

Han fandt ligeledes frem til, hvad andre i organisati­onen gjorde bedre, og hvad han selv var bedst til: Han var aldrig bange for at drive virksomhed på den facon, som han og Vibeke Panduro foretrak. Samtidig gjorde han sammen med sin hustru op med en ledelsesst­il, hvor der var fokus på hver enkelt medarbejde­rs styrker og svagheder. I stedet kom den kollektive indsats i centrum.

»Vi viste, at man godt kan drive en forretning, der giver mere, end den tager, og vi demonstrer­ede, at vi som kollektiv var drønstaerk­e,« konstatere­r Jesper Panduro.

 ?? ?? Jesper Panduro ser efter sit direktørst­op frem til et liv med faerre aftaler i kalenderen og til en sommer, hvor aegtefaell­e og børn bliver omdrejning­spunkt. Foto: Casper Dalhoff
Jesper Panduro ser efter sit direktørst­op frem til et liv med faerre aftaler i kalenderen og til en sommer, hvor aegtefaell­e og børn bliver omdrejning­spunkt. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark