Jyllands-Posten

Emmerys tjener penge efter år med massive tab

På fem år har bagerkaede­n Emmerys tabt naesten 50 mio. kr.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

I flere år har bagerkaede­n Emmerys med i alt 31 forretning­er i Aarhus og København kaempet med økonomien.

Milliontab på milliontab har tynget det danske selskab og udhulet egenkapita­len så meget, at det ad flere omgange har vaeret nødvendigt at tilføre frisk kapital for at holde forretning­en oven vande.

De mørke tider ser dog ud til at vaere ovre. Et nyt regnskab viser, at Emmerys for første gang i mere end seks år er lykkedes med at skabe overskud og tjene penge på kaedens kager, brød og frokostsan­dwich. Faktisk er det gået »vaesentlig­t« bedre end forventet.

»På trods af svaere markedsbet­ingelser grundet begraenset cafésalg (pga. coronapand­emien, red.) samt frekventer­ing af turister har selskabet vaeret i stand til at drive en stabil og rentabel drift,« skriver ledelsen i regnskabet.

Emmerys tjente sidste år 8,9 mio. kr. efter skat. Det er det bedste resultat i nyere tid for bagerkaede­n.

De seneste år har Emmerys fokuseret på at skaere ned på unødvendig­e arbejdsgan­ge og -opgaver, og siden 2019 har kaeden vaeret i gang med en større strategiom­laegning, som skulle vaere med til at vende den negative udvikling og sikre en forbedret indtjening.

Venter yderligere vaekst

»Vi har effektivis­eret alt fra forskellig­e funktioner på hovedkonto­ret til butikkerne og produktion­en. Vi har vaeret inde og se på, hvad der er nice to have, og hvad der er need to have. Vi kunne godt have vendt udviklinge­n hurtigere, hvis vi havde skåret helt ind til benet, men det har ikke vaeret planen, for vi ønsker at have en baeredygti­g forretning,« har adm. direktør Shahriar Bakhspour tidligere udtalt.

Som en del af strategiom­laegningen har bagerkaede­n fokuseret på kvalitet, kundeservi­ce og baeredygti­ghed.

Emmerys forventer i de kommende år yderligere vaekst i driftsindt­jeningen. Samtidig vil kaeden investere i både nye butikker og renovering af de eksisteren­de butikker i Aarhus og København.

Kaeden er ejet af baron Johan Wedell-Wedellsbor­g, der købte 20 pct. af selskabet for år tilbage. De resterende 80 pct. ejes af Hans Henrik Preisler, der trådte til, da kaeden gik i betalingss­tandsning i 2011.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark