Jyllands-Posten

BLÅ BOG: CARSTEN EGERIIS

-

2021: Adm. direktør,

Danske Bank.

2017-2021: Bankdirekt­ør, chef for Group Risk Management (chief risk officer),

Danske Bank.

2016-2017: Risikochef, Barclays UK, Barclays Bank, London.

2014-2016: Risikochef, Personal and Corporate Bank, Barclays Bank, London.

2011-2014: Risikochef, UK and Europe Retail and Business Banking, Barclays Bank, London.

2010-2011: Risikochef,

Global Retail Banking Western Europe, Barclays Bank,

London.

2007-2010: Chef for Barclays Group Retail Credit Risk, Barclays Bank, London.

2006-2007: Chef for Retail Credit, Internatio­nal Risk, Barclays Bank, London.

2005-2006: Risikochef, GE Money Bank Germany, General Electric, Hannover.

2003-2005: Risikochef og medlem af direktione­n, GE Capital, Global Consumer Finance & Fleet Services, General Electric, Lissabon.

2000-2002: Financial Management Program, GE Capital.

2000: Uddannet fra Copenhagen Business School, BSc, Internatio­nal Business.

2020: Formand for Finans Danmark. kommer til at gøre det meget bedre og hurtigere og vil vaere mere smidige over for boligkunde­rne,« siger Carsten Egeriis uden at komme naermere ind på de praecise nye løsninger, som er i støbeskeen.

Han er ikke villig til at love kunderne og omverdenen, at Danske Bank bliver firstmover på at haeve renten på indlånskon­ti, når eller hvis Den Europaeisk­e Centralban­k og Nationalba­nken på et tidspunkt haever renten.

»Jeg hverken må eller kan sige noget om fremtidige priser,« siger Carsten Egeriis.

Men han understreg­er, at der på det teoretiske plan ikke er nogle områder, hvor banken er bange for at vaere firstmover eller markedsled­er.

»Det er jo naturligt med den position, som vi har i Danmark, at vi er ledende og går forrest. Og vi har jo også påtaget os rollen som talsperson for hele sektoren,« siger Carsten Egeriis med henvisning til, at han i dag er formand for bankernes interesseo­rganisatio­n, Finans Danmark.

Han vendte for ca. fem år siden tilbage til Danmark med sin kone og to børn. Ikke fordi de var traette af livet i London, men fordi jobbet som risikochef i Danske Bank var for godt til at sige nej til.

Han blev en del af bankens direktion, og rollen som risikochef i en bank er en slags mini CEO-stilling (chief executive officer, red.), fordi der er risiko i alt, hvad en bank foretager sig. Derfor skal man rundt i alle hjørner af en bank ligesom en CEO.

»Jeg kan godt lide ledelse. Det tiltaler mig at vaere med til at udvikle folk og at saette en retning, som vi i faellesska­b skal søge mod. Og det er sjovere at vaere en del af direktione­n i landets største bank, hvor beslutning­er kan maerkes i hele samfundet, end at vaere en del af ledelsen i en blandt flere store britiske banker,« siger Carsten Egeriis om årsagen til at forlade London og vaelge Danmark og København til.

Tilfreds med sit første år

Selv om der er dage og sager, som han godt kunne vaere foruden, er han overordnet set tilfreds med det første år som direktør i Danske Bank.

Den største udfordring har vaeret at balancere tiden brugt på banken med tiden brugt på familien.

»Familien betyder utroligt meget for mig, og jeg erkender, at det ikke er nemt at skabe den nødvendige balance mellem hjem og arbejde. Men jeg insisterer – eller forsøger i hvert fald – på ikke at vaere ude med arbejde

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark