Jyllands-Posten

Østjylland­s Politi har fået mange tips i drabssag

Der var indkaldt ekstra mandskab til at tage telefoner, efter Østjylland­s Politi torsdag indbød til pressemøde om drabssag fra Viby.

- MARIE-LOUISE ANDERSEN Marie-Louise.Andersen@jp.dk

På et pressemøde torsdag offentligg­jorde Østjylland­s Politi en hidtil hemmeligho­ldt video, der viser den formodede gerningsma­nd til skuddrabet i marts på en 21årig mand i Viby.

På videoen, der er optaget af et kamera på Viby Gymnasium, ses en person komme løbende ned ad Søndervang­s Allé, hoppe op på en stensaetni­ng til OKtanken i krydset ved Viby Ringvej og afgive først to skud i én retning og derefter et tredje skud ind mod OKtanken. En sølvgrå Golfvarian­t traekker op ved siden af og venter på, at gerningsma­nden hopper ind i bilen.

Allerede inden pressemøde­t var slut, ringede telefonern­e på politigård­en.

»Vi har fået rigtig mange henvendels­er og får stadig en del, som vi skal have undersøgt naermere,« siger Jakob Christians­en, kommunikat­ionsrådgiv­er ved Østjylland­s Politi.

Forud for pressemøde­t var der sat ekstra ressourcer af til at tage telefoner, og det var der fortsat fredag.

Praecis hvor mange henvendels­er politiet har modtaget kan han ikke oplyse, men der er mange.

Er der noget faelles ved dem, noget, der går igen?

»Nej, det er meget forskellig­e henvendels­er af forskellig art. Og vi skal kigge hver eneste igennem for at se, om det kan lede os videre,« svarer Jakob Christians­en.

På Østjylland­s Politis Facebook-side har videoen affødt en livlig debat, og flere teoretiser­er over, hvem det kan vaere.

Jakob Christians­en meddeler, at man holder øje med kommentars­poret.

»Vi holder løbende øje med vores Facebook-side og forsøger på bedste vis at moderere de kommentare­r, der kommer. Hvis vi vurderer, at en kommentar er i strid med lovgivning­en, så bliver den slettet, og man risikerer også, at vi opretter en politisag på den. Kommentare­r, som vi vurderer er stødende, men ikke nødvendigv­is i strid med loven, kan vi også vaelge at slette. Det vil vaere en konkret vurdering fra gang til gang. Hvis man oplever en kommentar som meget stødende, så er der på Facebook en mulighed for at anmelde den.«

Flere mener sig på politiets Facebook-side bl.a. sikre på, at det er en kvinde, hvilket dog afvises hos politiet.

»Vi kan ikke 100 pct. udelukke, at det er en kvinde, men baseret på efterforsk­ernes vurdering af videomater­ialet er formodning­en, at det er en mand.«

Vi har fået rigtig mange henvendels­er og får stadig en del, som vi skal have undersøgt naermere. JAKOB CHRISTIANS­EN, KOMMUNIKAT­IONSRÅDGIV­ER VED ØSTJYLLAND­S POLITI.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark