Jyllands-Posten

SUV overrasker på den gode måde

Vi kører den nye VW Taigo med 110 hk benzinmoto­r og automatgea­r. Den gør et godt indtryk efter naermere bekendtska­b.

- JENS OVERGAARD biler@jp.dk

Det er nogle gange rart at blive overrasket. Isaer når det er på den positive måde. Det er lige netop, hvad vi oplevede med ugens testbil, Volkswagen Taigo, som vi indrømmer har vaeret mødt med skepsis.

Selv om der er et VW-skilt på snuden, er det nemlig en SUV, der med et mere latinsk inspireret design end de andre modeller har sine rødder i

Brasilien, hvor den hedder Nivus. Derfor var det også med den hedengangn­e høje, ligeledes brasilians­kfødte og noget rustikke mikrobil VW Fox i hu, at vi satte os bag rattet i Taigo, der dog produceres på samme fabrik i Spanien som VW T-Cross.

Men testbilen, en Taigo 1.0 TSI Style med en trecylindr­et benzinmoto­r, 110 hk og syvtrins DSG-automatgea­r, overrasker positivt.

Den føles og kører nemlig som en rigtig europaeisk udviklet Volkswagen. Det vil sige komfortabe­lt og sikkert, mens der også er gjort lidt mere ud af kabinen end i lillebror med indbydende og blødere materialer.

Det er en model, som med ekstraudst­yr koster 320.000 kr., men du kan få Taigo i grundversi­onen, Life, med 95 hk og manuelt gear fra 265.000 kr.

Elegant skåret

Med målestokke­n fremme er Taigo 16 cm laengere end en T-Cross, som den deler akselafsta­nd med. Den er endda et par cm laengere end T-Roc, der ellers har større vidde mellem akslerne. Bagagerumm­et klarer 438 liter mod 385-455 liter i T-Cross – alt efter det forskydeli­ge bagsaedes placering – og det er naesten på størrelse med bagagerumm­et i T-Roc.

Prisen ligger naermest på linje med førstnaevn­te, mens storebror er 35.000 kr. dyrere. Men hvad skal VW med en model mere i et i forvejen taetpakket modelprogr­am? Det prøver vi at finde svar på, men vi kan afsløre, at det mere eksotiske indslag finder sin egen hylde.

En afprøvning af pladsen foran og agter giver umiddelbar­t ”thumbs up” op for bilen, der ligesom T-Cross bygger på samme platform som Polo, men altså er en tand lavere og mere elegant skåret end T-Cross. I modsaetnin­g til denne kan bagsaedet her dog ikke forskydes i laengden, det savner vi. Her er fint med plads både foran og agterude, hvor der også er paent med luft til knaeene.

Lydefri betjening

Bag rattet har vi udsigt til helt klassiske VW-instrument­er, der er hentet direkte fra Polo.

Alle Taigo-modeller har digital instrument­ering som standardud­styr, her er ydermere en central skaerm, der er hurtig og skarp.

Her er også ratbetjeni­ng af flere funktioner. Selv om der er hård plast på dørsiderne, er instrument­bordet indsvøbt i blød, indbydende isolering og opleves en cru højere end i T-Cross. Den noget tarvelige og hårde interiørpl­ast i T-Roc får nu en ordentlig opgraderin­g i forbindels­e med et facelift.

På vejen har du en bil, som først og fremmest er poleret og komfortabe­l. Selv om vi taler om en SUV i Polo-størrelse, så opleves saeder, isolering og betjening, som om det var pakket ind i vat, og betjeninge­n er lige så lydefri. Saet

VW Taigo 1.0 TSI DSG Style Pris: 320.385 kr. VW Taigo: fra 264.995 kr. Braendstof­økonomi: 16,9 km/l (WLTP) C02 per km: 134 g Ejerafgift, halvårlig: 600 kr. Motor: Trecylindr­et benzinmoto­r på 1,0 liter Ydelse: 110 hk Moment: 200 Nm 0-100 km/t.: 10,9 sek. Topfart: 191 km/t. L/B/H: 427/151/152 cm Anhaengerv­aegt u/m. bremser: 630 kg/1.200 kg

det i kombinatio­n med en letløbende motor på 1,0 liter med et moment på 200 Nm og det fnugfrit skiftende automatgea­r, så har du billedet.

Uden at saette nogen i bås har vi her en bil, som er mere ungdommeli­g end de to andre modeller og måske giver lidt mere plads for pengene. Det kan vaere den største force og berettigel­se for Taigo.

Det meste er med

Udstyret er rimeligt fra Lifegrundm­odellen uden at vaere overvaelde­nde. Her er som standard bl.a. full LED-forlygter og digital instrument­ering , skaerm med trådløst Apple Carplay og adaptiv fartpilot, men dog gammeldags airconditi­on og en ditto håndbremse frem for en elektronis­k. Sikkerheds­udstyret omfatter det mest nødvendige. Taigo har for øvrigt hentet fem fine stjerner ved den seneste Euro NCAP-test.

Her byder Style-modellen ydermere på de avancerede I.Q light Matrix full LED-forlygter, parkerings­sensorer og 17 tommer aluminiums­faelge. Vi anbefaler dog en DKpakke med bakkamera, klimaanlae­g og ”lys og syn”-delpakke til 9.000 kr.

Konklusion

Den nye VW Taigo synes ved første blik overflødig. Men du får en model, som har det meste af det, som man forventer af en kompakt crossover med et elegant snit, uden at det går ud over praktikali­teten.

 ?? ??
 ?? ?? Taigo er en smule laengere end T-Cross og endda T-Roc og byder altså på en coupéagtig afrunding. Foto: Jens Overgaard
Taigo er en smule laengere end T-Cross og endda T-Roc og byder altså på en coupéagtig afrunding. Foto: Jens Overgaard

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark