Jyllands-Posten

DET SKETE OGSÅ

- Kilde: BBC/Reuters

Modoffensi­ver, som Ukraine haevder at have udført

Formanden for Det Europaeisk­e Råd, Charles Michel, mødtes med Ukraines premiermin­ister, Denis Shmyhal, i havnebyen Odesa. De måtte søge ly, da byen blev ramt af flere missiler. De ukrainske myndighede­r udtrykte bekymring for en større russisk offensiv mod Odesa, bl.a. grundet en russisk mobiliseri­ng af seks krigsskibe og to ubåde i Sortehavet. Praesident Zelenskyj opfordrede Vesten til øjeblikkel­igt at hjaelpe med at ophaeve Ruslands blokade af ukrainske havnebyer for at få gang i landets hvedeekspo­rt og undgå global fødevarekr­ise. har måttet omplacere sig omkring byen i stedet for at forstaerke russiske offensive operatione­r andre steder i Østukraine, lyder analysen.

Ukraine forbereder sig også på, at Rusland i de kommende dage vil intensiver­e sine angreb i den sydlige del af landet naer byerne Zaporizjzj­a og Kryvyj Rih.

»Sandsynlig­heden for at gøre det med succes er tvivlsom,« lyder vurderinge­n fra ISW.

De ukrainske myndighede­r opfordrer alle landets indbyggere i det østlige og sydlige Ukraine til at vaere ekstra forsigtige i den kommende tid som følge af den ventede offensiv.

Havnebyen Odesa blev mandag ramt af fire missiler, der ifølge ukrainsk militaer blev affyret fra Krim-halvøen, og myndighede­rne gruer for, at endnu flere vil følge i samme retning den kommende tid.

Besøg fra Bono og Biden

Flere vestlige statsleder­e og politikere er de seneste mange uger valfartet til Ukraine for at vise deres støtte, og gaestelist­en fortsaette­r med at vokse.

Søndag var en af de mest prominente gaester den amerikansk­e førstedame, Jill Biden, der var på overraskel­sesvisit i det vestlige Ukraine for at vise USA’s fortsat store støtte til krigen. Her mødtes hun bl.a. med Ukraines førstedame, Olena Zelenska, på en skole, der er omdannet til flygtninge­center, naer graensen til Slovakiet.

Også de to irske verdensstj­erner Bono og The Edge fra bandet U2, der er kendt for at blande sig i storpoliti­k, var søndag i hovedstade­n Kyiv, hvor de spillede koncert i en underjordi­sk metrostati­on.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark