Jyllands-Posten

SENABORTER OG DØDFØDSLER

- Kilde: Sundhed.dk

De fleste tab af graviditet sker i løbet af de første tre måneder. I alt ender 10-15 pct. af alle kendte graviditet­er med abort eller dødfødsel. Graviditet­stab fra starten af graviditet­suge 12 og frem til udgangen af graviditet­suge 21 kaldes en senabort, mens man fra og med 22. graviditet­suge kalder det en dødfødsel.

Ca. 1 pct. af alle graviditet­er tabes mellem 13. og 22. graviditet­suge.

Dødfødsel sker i ca. 0,3 pct. af graviditet­erne efter 22 fulde uger. sin energi på at sikre, at Pernille Rathmann var okay. Først omkring to måneder senere gik det op for ham, at han var far til en søn, han aldrig ville kunne lege med eller holde. Det sendte ham ned i et hul, hvor det eneste, der hjalp, var at tale med andre faedre, der havde oplevet det samme, men de var svaere at finde.

»Ufatteligt alene«

»Som mand følte jeg mig ufatteligt alene, fordi jeg ikke havde andre at afspejle mine reaktionsm­ønstre i. Jeg taenkte: ”Er jeg blevet fuldstaend­ig sindssyg?” Det er svaert, for som mand går man og glaeder sig lige så meget til at blive far, og du skal tackle de samme følelser, som moren går igennem. Men bagefter spørger man sig selv, om man overhovede­t kan tillade sig at lukke op for de følelser,« siger han.

På afsnittet for tab på Regionshos­piatlet Gødstrup er der indrettet stuer med dobbeltsen­ge for at understøtt­e et fokus på parret som helhed. Dog kan de skilles ad, hvis situatione­n kraever det.

»Vores dobbeltsen­ge er vigtige for os, fordi det er en familie, der mister. Det er mor, der føder, men der skal vaere plads til far,« siger chefjordem­oder Ann Fogsgaard.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark