Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Kent Lücke Olsen, journalist, Aarhus. Kent Lücke Olsen er født og opvokset i Brande. Han spillede på ungdomslan­dsholdet i fodbold og 1.divisionsh­old i Vejle, B1913, Hvidovre og Glostrup. I 1964 blev han journalist­elev på Fyens Stiftstide­nde. Senere kom han til Berlingske Aftenavis og Weekendavi­sen. I 1979 flyttede han som korrespond­ent for Morgenavis­en Jyllands-Posten til Bonn i Tyskland sammen med sin kone og deres tre børn. I 1985 tog han tilbage til avisens udlandsred­aktion som redaktør i Viby, inden han i 1996 flyttede tilbage til Tyskland. I første omgang til Bonn og derefter Berlin, hvorfra han skrev om politik, erhverv, økonomi og begivenhed­er frem til 2008.

70 ÅR

Karen Klitgaard Povlsen, lektor emerita, lic. phil, København. Karen Klitgaard Povlsen har en magistergr­ad i litteratur­historie og en licentiatg­rad i kultur og medier. Hun har undervist og forsket på flere universite­ter i Danmark og i udlandet. Karen Klitgaard Povlsen har skrevet flere artikler og bøger. Bl.a. en bog om danske unges brug af serien Beverly Hills 90210 og om nordiske krimiserie­r på tryk og på tv. Derudover har hun vejledt i specialer i kultur- og medieviden­skab og ph.d.-afhandling­er. Privat er Karen Klitgaard Povlsen gift, har tre voksne børn og syv børnebørn.

50 ÅR

Angela Brink, journalist og forfatter, København. Angela Brink blev et kendt ansigt, da hun arbejdede på TV 2 Nyhederne, hvor hun bl.a. har lavet tv-reportager fra krigshaerg­ede Afghanista­n. Efter tv-tiden blev hun ansat som analytiker og redaktør ved en taenketank i Abu Dhabi. Da hun vendte tilbage til Danmark, fik hun job i A.P. Møller-Maersks direktions­kommunikat­ion. Siden stod hun i spidsen for taenketank­en Cepos’ kommunikat­ion. I dag arbejder hun som journalist på Københavnl­iv. Fødselsdag­en fejres med familien og til sommer venter en større fest for venner og familie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark