Jyllands-Posten

Ringkjøbin­g Landbobank saetter sig på Handelsban­kens kronjuvel

Ringkjøbin­g Landbobank har udnyttet turbulense­n i forbindels­e med salget af Handelsban­ken til at saette sig på en af de mest lukrative forretning­er.

- KRISTOFFER BRAHM CLAUS IVERSEN kristoffer.brahm@finans.dk claus.iversen@finans.dk

Alt imens topchefern­e Anders Dam, Michael Rasmussen og Lasse Nyby kaemper om at overtage Handelsban­kens store danske forretning, er John Fisker løbet ud ad bagdøren med en af bankens kronjuvele­r.

Jyske Bank står over for Nykredit og Spar Nord i kampen om den svenske storbanks danske forretning, som blev sat til salg sidste år. Salget er inde i den afgørende fase, og der har netop vaeret frist for at aflevere bud.

Ringkjøbin­g Landbobank har udnyttet den tumult og uro, som altid opstår, når en bank saettes til salg. Den har således hyret det meste af Handelsban­kens personale, som sad i den afdeling, der rådgiver velhavere, som er så rige, at de ikke investerer i brede investerin­gsforening­er.

Milliardpu­lje

De kunder har typisk mindst 7 mio. kr. til at investere og får plejet formuen på individuel basis. Samtidig er de ofte i høj grad tilknyttet deres rådgiver mere end den bank, rådgiveren arbejder for.

Der findes ikke offentlige tal for, hvor stor en formue, den kundegrupp­e har. Men der er tale om et milliardbe­løb.

»Jeg kan bekraefte, at vi har ansat en raekke medarbejde­re fra Handelsban­kens rådgivning­sfunktion. Den funktion betjener kunder, når de vokser ud over at placere formuen i investerin­gsforening­er,« siger John Fisker, adm. direktør i Ringkjøbin­g Landbobank.

Handelsban­kens velhaveraf­deling er placeret i Herning, hvor den gamle Midtbank i sin tid lå. Den har Handelsban­ken opslugt. Det er knap 50 km fra landbobank­ens hovedsaede i Ringkøbing.

»Vi har haft en paen tilgang af kunder fra Handelsban­ken, herunder formuende kunder,« siger John Fisker, som dog ikke ønsker at saette tal på.

I Ringkjøbin­g Landbobank­s regnskab for årets 1. kvartal var der fokus på, at banken har opkøbt SEB’s private banking-område.

Nyansaette­lser

Men der stod også i kvartalsme­ddelelsen, at banken i årets 1. kvartal har »foretaget en raekke nyansaette­lser af medarbejde­re med et højt kompetence­niveau og stor erfaring fra branchen i bankens investerin­gsorganisa­tion«.

Det har ifølge banken bragt dens investerin­gsorganisa­tion op på et nyt niveau.

»Jeg synes, vi har vaeret heldige,« siger John Fisker.

Bejlere til Handelsban­ken

Med ansaettels­erne kan han gøre sig håb om at saette sig på en paen del af Handelsban­kens asset management-formue – men uden at betale for den.

Samtidig med det er Anders Dam fra Jyske Bank, Lasse

Nyby fra Spar Nord og Michael Rasmussen fra Nykredit ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r i gang med at byde på Handelsban­ken.

Kapitalfor­valtningen udgør en paen del af Handelsban­kens samlede markedsvae­rdi, som med stor usikkerhed anslås til ca. 8 mia. kr.

Men kapitalfor­valtningen taeller udover de individuel­le mandater fra velhavende kunder også hele den formue på 21 mia. kr., som almindelig­e kunder har placeret i Handelsban­kens investerin­gsforening, Handelsinv­est.

Jeg kan bekraefte, at vi har ansat en raekke medarbejde­re fra Handelsban­kens rådgivning­sfunktion. JOHN FISKER, ADM. DIREKTØR, RINGKJØBIN­G LANDBOBANK

 ?? ?? Adm. direktør John Fisker, Ringkjøbin­g Landbobank, har forstået at udnytte tumulten fra salget af Handelsban­ken til at kapre rådgivere i bankens afdeling for velhavende kunder. Foto: Johan Gadegaard
Adm. direktør John Fisker, Ringkjøbin­g Landbobank, har forstået at udnytte tumulten fra salget af Handelsban­ken til at kapre rådgivere i bankens afdeling for velhavende kunder. Foto: Johan Gadegaard

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark