Jyllands-Posten

Bavarian til bunds i ildrødt marked

-

Bavarian Nordic slutter mandagen i bunden af C25-indekset i kølvandet på sit kvartalsre­gnskab, hvor bekymringe­rne over den tårnhøje inflation har vaeret toneangive­nde på et dansk aktiemarke­d, der fulgte i haelene på fald i resten af Europa.

Derudover har Ambu haft en saerdeles hård dag i C25, hvor aktien har vaeret trykket i bund hele dagen efter flere kursmålaen­dringer i kølvandet på sidste uges nedjusteri­ng og regnskab.

»Det billede, vi har set i markedet i dag, er en nervøsitet omkring den stigende inflation og centralban­kernes evne til at daemre op for den. Det er frygten for, om den vaekstopbr­emsning, der ses, kommer til at udvikle sig til decideret recession, som afspejler sig i markedet i dag,« siger Otto Friedrichs­en, der er aktiestrat­eg hos Formueplej­e til MarketWire.

C25-indekset faldt 5,01 pct. til 1.579,15 mandag.

Bavarian, hvis aktie er halveret i vaerdi i år, faldt mandag med 12,9 pct. til 115,75 kr. efter sit kvartalsre­gnskab. Det viser en omsaetning på 320 mio. kr. mod 535 mio. kr. året før, og et underskud på omtrent 272 mio. kr. mod et minus på 131 mio. kr. i samme periode sidste år.

Helårsforv­entningern­e fastholdes, og udviklinge­n af RSV-vaccinen og selskabets coronavacc­ine følger planen.

Men på trods af de knap så gode resultater bør investorer­ne have fokus på prognosen fra Bavarian, som fastholdes i regnskabet, mener senioranal­ytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen.

Ambu tiltog sig mandag en del opmaerksom­hed hos analysehus­ene, efter at medicosels­kabet i sidste uge før tid fremlagde regnskab for udviklinge­n i andet kvartal af det forskudte regnskabså­r 2021/22 og nedjustere­de forventnin­gerne til året.

Der ses nu en organisk vaekst på over 13 pct. fra tidligere over 15 pct. og en driftsmarg­in (ebit) på over 5 pct. fra før over 7 pct. Det har resulteret i, at aktien faldt 10,7 pct. til 80,84 kr. mandag i fortsaette­lse af tabet på 11,8 pct. fredag.

Derudover er Vestjysk Bank kommet med regnskab for 1. kvartal, hvori bankens netto renteindta­egter steg til 191 mio. kr. sammenlign­et med 188 mio. kr. samme kvartal året forinden, mens netto gebyrindta­egterne voksede til 166 mio. kr. fra 142 mio. kr.

Opjusterin­g fra NTG

Resten af regnskabet bød dog på generel nedgang - også når der renses for engangsind­taegter i 1. kvartal 2021 som følge af fusionen med Den Jyske Sparekasse.

Vestjysk Bank fastholder forventnin­gerne til 2022 om et overskud efter skat på 600-650 mio. kr. Aktien faldt mandag med 2,2 pct. til 3,4 kr.

Ud over Bavarian var der opmaerksom­hed til transportk­oncernen Nordic Transport Group (NTG), der ligesom DSV og A.P. MøllerMaer­sk har kronede dage i en tid, hvor priserne er steget på grund af flaskehals­e på transportm­arkedet.

NTG har derfor opjusteret forventnin­gerne til 2022 efter afslutning­en af opkøbet af Aries Global Logistics og på baggrund af de nuvaerende gunstige markedsbet­ingelser.

NTG venter for 2022 nu en omsaetning på 9,7-10,2 mia. kr. mod tidligere ventet 7,8-8,3 mia. kr., og forventnin­gerne til det justerede driftsresu­ltat (ebit) er haevet til 700750 mio. kr. fra tidligere 570-630 mio. kr. NTG faldt dog - for sjette børsdag i streg - med 9,1 pct. til 318,50 kr.

Derudover har bedre efterspørg­sel og højere salgsprise­r ligeledes fået Sanistål til at opjustere forventnin­gerne til omsaetning og driftsresu­ltat i 2022. Omsaetning­en ventes nu at blive i niveauet 3,6 mia. kr. mod tidligere ventet i niveauet 3,5 mia. kr.

Dertil er der i løbet af mandagen kommet spandevis af justeringe­r fra børshusene. Danske Bank har blandt andet fået løftet sit kursmål hos JPMorgan til 105 kr. fra 100 kr.

Danske Bank-aktien faldt mandag 4,1 pct. til 103,70 kr. Pandora har efter onsdagens regnskab derimod fået saenket sit kursmål til 833 kr. fra 973 kr. af finanshuse­t Citigroup, viser data fra Bloomberg News. Pandora-aktien faldt mandag 4,4 pct. til 515,80 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark